Anita Smeets

De Nieuwe Scene

Anita Smeets is een echte filmliefhebber. Ze werkt als programmeur bij Filmtheater De Nieuwe Scene.

Dit is een kleine oase in de binnenstad met mooie bijzondere films en documentaires, waarvan voornamelijk kleinere artistieke films. Bij De Nieuwe Scene staan weer heel veel goede films op de rol... Oscarwinnaars zoals Nomadland en The Father, maar ze gaan ook Buitenfilm doen op een erg speciale locatie!

De doelgroep van De Nieuwe Scene is voornamelijk 40+, maar ze hebben natuurlijk ook leuke films voor het jongere publiek en het onderwijs. Anita vindt het geweldig dat ze het programma mag maken, op deze manier kan ze haar liefde voor film uiten. Haar lievelingsfilm die gedraaid is in deze bioscoop is La Grande Bellezza van Paolo Sorrentino. Naast de prachtige, wervelende beelden van Rome en de onwaarschijnlijk mooie muziek die erin voorkomt zet La Grande Bellezza je steeds weer op het verkeerde been. De verbazing, de decadentie, de banaliteit en leegte van alles, maar ook het oog voor de kleine dingen, de liefde, de compassie. En de les dat het allemaal niet zo Grande hoeft te zijn als je maar oog hebt voor wat écht belangrijk is.

Dus heb je geen zin in een blockbuster of de zoveelste romcom... De Nieuwe Scène is een dan een mooie en speciale plek, waar je 7 dagen in de week een uniek verhaal kunt zien en beleven en lekker nog even kunt napraten.

Placeholder for ANITA1ANITA1

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief