• Placeholder for VP 220721 003aVP 220721 003a

Musea

Laat je verrassen door de musea van Venlo!

Musea in Groot-Venlo

Venlo heeft een keur aan musea, expositieruimtes, museumpjes, galeries en ateliertjes-achterom! Lees deze pagina voor meer informatie en inspiratie!


6 x leuke musea in Venlo!

Placeholder for Van bommel van damVan bommel van dam

Museum van Bommel van Dam

Het museum wordt op het moment verbouwd en opent de deuren weer in juli. Bij het Museum van Bommel van Dam staan de deuren wagenwijd open voor crossovers, experimenten en externe initiatieven en het museum handelt nog altijd in de geest van haar oprichters. Het is een uiterst interessante kunstmix, uitdagend en een beetje excentriek.

Placeholder for MissiemuseumMissiemuseum

Het Missiemuseum

Het Missiemuseum in het Kloosterdorp Steyl is een must see. De opgezette beer die bromt als je er een muntje in gooit, heeft zijn beste tijd gehad, maar hij is en blijft hét symbool van dit eigenaardige plekje in kloosterdorp Steyl. Het museum zorgt dat je op een veilige manier op ontdekkingsreis gaat!

Placeholder for Jocus museumJocus museum

Jocus Museum

In het Jocus Museum kun je goed de ontwikkelingen binnen de carnaval in de loop der jaren zien. Veel documentatie materiaal, filmpjes en posters. Je kunt zien waarom de carnaval nog steeds leeft. In het museum mogen steeds diverse nieuwe collectiestukken verwelkomt worden.

Placeholder for SchutterijmuseumSchutterijmuseum

Limburgs Schutterijmuseum

Het Schutterijmuseum van Limburgs volksculturele tradities gebundeld in een museum vol koningszilver, kleurrijke uniformen, reusachtige vaandels en onklare geweren. Vroeger had de schutterij een officiële functie in de vorm van een burgerwacht die de stad moest beschermen tegen aanvallen. Hoogtepunt van het jaar vormt het Oud Limburgs Schuttersfeest in de zomer.

Placeholder for Fort museumFort museum

Fort Museum

Fort Museum Venlo, centrum voor Archeologie, Cultuur- en Natuurhistorie vertelt de (krijgs)geschiedenis van Venlo. In het museum vind je onder andere maquettes, archeologische objecten en beeldmateriaal dat ruim 2000 jaar Venloos Verleden is. Het museum wordt volledig gerund door vrijwilligers die je graag het een en ander over deze boeiende geschiedenis willen vertellen.

Placeholder for Van wasrol tot dvdVan wasrol tot dvd

Museum van Wasrol tot DVD

In het Museum van Wasrol tot DVD wordt de geschiedenis van beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar gemaakt. De collectie bevat vele bijzondere en zeldzame apparaten en is voor iedereen interessant. Tijdens een rondleiding worden vele van deze museumstukken gedemonstreerd. Je ogen en oren zullen wijd opengaan!


Limburgs Museum

Hét cultuurhistorische museum van de provincie! Het Limburgs Museum in Venlo is een belevenis op zich en zeer geschikt voor families. Er worden spraakmakende wisseltentoonstellingen georganiseerd die bij jong én oud tot de verbeelding spreken. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Het Limburgs Museum is minstens zo interessant voor alle niet-Limburgers!

Van 9 oktober 2020 tot 29 augustus 2021 stroomt de Maas door het Limburgs Museum. De zalen dompelen je onder in beeld, licht en geluid van een grote groep kunstenaars. Ze reflecteren op de rivier die door de Limburgers liefkozend ‘Mooder Maas’ wordt genoemd. Kijk hier voor meer informatie over de Machtige Maas!

Placeholder for Keuken 2 jongens en opaKeuken 2 jongens en opa

Wereld Paviljoen - Steyl

Een superleuke attractie voor jong en oud. Stap in een echte Fokker 50, vlieg naar een andere wereld en maak kennis met het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en het Afrikaanse Ghana. Je waant je in deze landen en beleeft het leven van de mensen daar. Je kijkt naar films, beleeft games, stuurt een digitale kaart naar je vriend(in), speelt marktman/vrouw of poetst schoenen, maakt speelgoed van afvalmateriaal of maakt sieraden in de workshops. Vanaf 13 juni 2021 opent het Wereld Paviljoen weer haar deuren en kun je voor het eerst een kijkje nemen bij een bijzondere verzameling aan poppen!

Meer info
Placeholder for Wereldpaviljoen tumbWereldpaviljoen tumb

Kunstwerken van Venlose inwoners!

Placeholder for Venlose kunstenaar rudi coendersVenlose kunstenaar rudi coenders

Rudi Coenders

Rudi Coenders maakt veel aquarellen waarbij hij werkt aan de hand van foto's. Al schilderend probeert hij dat wat hij ziet te vertalen naar de emoties die hij wil oproepen. De natuur is voor hem een grote inspiratiebron. Met zijn onderwerpen komt hij tot beelden die soms een surrealistische inslag hebben.

Placeholder for Venlose kunstenaar iris slockVenlose kunstenaar iris slock

Iris Slock

Iris Slock haar werkwijze is erg afwisselend. De ene keer werkt ze vanuit gevoel en fantasie, waardoor dromerige schilderijen ontstaan; de andere keer rationeel, zoekend naar de juiste compositie, kleur en inhoud, om een spel van vlakken en lijnen te creëren. Ze haalt haar inspiratie uit haar eigen schetsen.

Placeholder for Venlose kunstenaar Axel SaffranVenlose kunstenaar Axel Saffran

Axel Saffran

In het afgelopen jaar heeft Axel Saffran kennisgemaakt met papiersoorten, houtskool, pastel. Elke tekening die je van hem ziet, is een experiment. Door het hanteren van zijn conceptuele kaders creëert hij ruimtes waarbinnen visuele elementen relaties met elkaar aangaan.


Haal je eigen kunst in huis!

In Venlo zijn er drie kunstgalerieën waar je mooie kunst in huis kan halen. Luna Art in de Klaasstraat heeft een verzameling moderne kunst met originelen, grafieken, sculpturen en Art Photography. Galerie Wilms is gespecialiseerd in hedendaagse kunst. En in de Houtstraat ligt Galerie de Puddingfabriek. Deze galerie toont hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en keramische objecten. Ook in Tegelen verkrijg je unieke kunst, bijvoorbeeld bij: MOEËJEN DAAG Galerie, Ptah Kunstadvies en Galerie De Kunstvloer.

Placeholder for Thumbnail luna artThumbnail luna art

We hebben ook een heel blog toegewijd aan Museum van Bommel van Dam. Bekijk het hieronder!

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief