Evenementen Venlo

Zomer 2021

In Venlo valt er een hoop te beleven! Zo kun je goed feesten in Venlo, kun je genieten van een leuk optreden bij Grenswerk, eens goed lachen bij de Maaspoort, en nog veel meer! Venlo is namelijk een stad vol met cultuur. Speciaal voor de zomer hebben we een lijst met evenementen die je zeker moet bezoeken als je in Venlo bent. Bekijk ze hieronder!


Aan de Waterkant

Vier weken, hartje zomer, hartje stad genieten 'Aan de waterkant'. Van 30 juli tot 22 augustus komt de Venlose binnenstad tot leven. Aan de waterkant is het eerste evenement dat plaatsvindt in het nieuwe park aan de Maas: de Lage Loswal. Dit is een ideale plek voor een reeks voorstellingen bij een ondergaande zon. Met artiesten als Douwe Bob, Wolter Kroes, Guido Weijers en nog veel meer!

Meer info

Passiespelen

Op zaterdag 3 juli vinden in openluchttheater De Doolhof de eerste twee voorstellingen plaats van de 21ste Tegelse Passiespelen. Tot en met zondag 5 september worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee maal per dag, zonder pauze en natuurlijk coronaproof!

Het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus worden tijdens deze voorstelling gehandhaafd, maar ook worden er heel andere, hedendaagse accenten ingelegd. ‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.”

Lees meer

Zomerparkfeest 2021

Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 94.000 bezoekers in vier dagen en een programma van meer dan 130 acts is het bovendien een van de grootste Nederlandse festivals in zijn soort. Er zijn verschillende voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, kunst en wetenschap. Zomerparkfeest is een zomerse cultuurcocktail van formaat die Venlo al sinds 1977 op de kaart zet.

Het feest zal 26 t/m 29 augustus plaatsvinden!

Meer info

Maaspoort

Maaspoort Theater & Events heeft het hele jaar door te gekke acteurs, zangers en/of dansers op het podium staan. Hieronder drie leuke culturele activiteiten waarvan jij moet afweten!

Placeholder for Binnenstad venlo Binnenstad venlo

Cultureel rondje Venlo

Hoe goed ken jij de cultuur van Venlo eigenlijk? Loop een speurtocht door het centrum langs de mooiste culturele hotspots en geniet van het voorjaarszonnetje. De speurtocht is bedoeld voor jong en oud en je kunt geheel zelf kiezen wanneer je deze gaat wandelen. Het is een unieke, verrassende én leerzame manier om kennis te maken met de binnenstad van Venlo.

Placeholder for Frans Pollux Frans Pollux

Het Café van Pollux

Tijdens deze muzikale talkshow van Frans Pollux kun je genieten van een drankje en een hapje. Een theaterbeleving die erg goed bij de sfeer van deze bijzondere voorstelling past. Pollux interviewt telkens twee gasten, een schrijver die voorleest en een zanger die zingt. Dit jaar wordt voor het vijfde jaar op rij ‘De Keuze van Pollux’ in cafésetting uitgevoerd als "T café van Pollux".

Placeholder for Viva Classic Live 2021 Viva Classic Live 2021

Viva Classic Live 2021

Op 10, 11 en 12 september presenteert bariton Sef Thissen de tiende editie van Viva Classic Live. Samen met zijn Viva Classic Live orchestra en koor maakt hij een prachtige muzikale reis met diverse internationaal geprezen top solisten. Net als voorgaande jaren kun je voorafgaand aan het concert genieten van een heerlijk diner bij Old Dutch, Central of D’n Dorstigen Haen.


Poppodium Grenswerk

Placeholder for Grenswerk 3 Grenswerk 3

Hannah Mae - Little Things Tour

Hannah Mae komt in juli met haar ‘Little Things Tour’ naar Venlo! De ‘Little Things Tour’ heeft haar naam te danken aan de gelijknamige single die Hannah begin september uitbracht. Ze schreef het nummer in Nashville met niemand minder dan Rob en Matthew Crosby, bekend van The Common Linnets. ‘Little Things’ sluit perfect aan bij het gevoel dat veel mensen nu hebben; het zijn de kleine dingen die het doen.

Placeholder for Grenswerk 1 Grenswerk 1

S10 Albumtour

De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. “De meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop”, noemde De Volkskrant haar en voor debuutalbum ‘Snowsniper’ werd S10 beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs Edison in de categorie ‘Alternative’. Op 30 oktober komt S10 met een nieuw album en deze komt ze live in Grenswerk laten horen op 19 augustus!

Placeholder for Grenswerk 2 Grenswerk 2

Voltage

Aankomende september is Dave Vermeulen terug voor een full band show met Voltage! Voltage werd in 2011 opgericht door Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. “De songs gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt.'


Wil je op de hoogte blijven van alle evenementen in Venlo, ga dan naar de agenda!