• Placeholder for E chopperE chopper

Sport & recreatie in Venlo

Voor de actievelingen

Door het groene karakter is Venlo uitstekend geschikt voor recreatief sporten. Een topevenement als De Venloop is het jaarlijkse sportieve hoogtepunt in de stad. Betaald voetbal is er wekelijks bij VVV-Venlo en er is tophockey en handbal. Sportief Venlo heeft hét! En van het groen kun je ook genieten in één van de vele mooie parken. Ideaal voor een wandeling of om even lekker te picknicken.


Wandelen en fietsen

Wie wat langer in Venlo rondkijkt zal verrast zijn over de hoeveelheid groen in en om de stad. Tegen de noordgrens ligt Nationaal Park de Maasduinen en aan de Duitse kant ligt een aaneengesloten natuurgebied dat groter is dan de Veluwe! De Maas stroomt langs de binnenstad en aan de westgrens begint de Peel.

Bekijk hier wandel- en fietsroutes
Placeholder for Wandelen in VenloWandelen in Venlo

Bootje varen

Schipper mag ik over varen, ja of nee? Varen of gewoon lekker bootjes kijken.

Placeholder for Passantenhaven BlerickPassantenhaven Blerick
Placeholder for Maasboulevard thumbnail havenMaasboulevard thumbnail haven

Venlose parken

Het Julianapark, het Wilhelminapark of het Nolenspark. Heb je even zin om een frisse neus te halen? Venlo heeft een aantal groene parken waar je lekker kunt wandelen, fietsen, sporten of uitrusten. Ook zijn deze plekken perfect om te picknicken! Benieuwd naar zes leuke parken waar je deze zomer kunt genieten? Lees dan de blog hieronder!

Lees meer
Placeholder for Julianapark 011Julianapark 011

Picknickspots

Picknickplek 1: In Tegelen vlakbij Château Holtmühle. Très chic!
Picknickplek 2: Geniet van een broodje gezond met de Gallowayrunderen aan de Blerickse kant van de Maas.
Picknickplek 3: Het Julianapark. Centraler kan haast niet. Lekker mensen kijken.
Picknickplek 4: Bij het veer van Lomm naar Lottum. Ouderwets rustig.

Placeholder for CITYGUIDE venlo fotoselectie13CITYGUIDE venlo fotoselectie13

Outdooractiviteiten in Groot-Venlo

Het zonnetje laat zich weer regelmatig zien en het is tijd om weer lekker op pad te gaan. Benieuwd naar de leukste outdooractiviteiten? Maak bijvoorbeeld kennis met de omgeving van Venlo vanaf je stoere E-chopper. Verken de kronkelende weggetjes, leuke dorpjes en de mooie bezienswaardigheden die de regio te bieden heeft.

Lees de blog!
Placeholder for Maashof headerMaashof header

Cabrio Rent Events

Cabrio Rent Events is een autoverhuurbedrijf gespecialiseerd in klassieke (rode) Alfa Romeo Spider cabriolets en regelt daarbij alles wat je wilt zien, doen en beleven tijdens je cabriotocht, -vakantie of -event. Een bijzondere dagtocht, een weekendje weg of een korte vakantie met een Italiaanse cabrio, daar word je blij van!

Placeholder for Cabriorentevents neercanne 768x511Cabriorentevents neercanne 768x511

Sportverenigingen

Venlo is een sportieve stad. Dat zie je alleen al aan het aantal hardlopers en fietsers dat zich dagelijks door de stad beweegt. Maar ook in verenigingsverband is er veel te beleven op sportief vlak. Je kunt de sport zo gek niet bedenken of er is in Venlo een vereniging voor. Voetballen, Hockeyen, Handbal, Atletiek, Volleybal, Tennis, Tafeltennis, Wielrennen en ga zo maar door. Iedereen vindt hier een sport die bij hem of haar past. Oriënteer je vooral online op de mogelijkheden en de sport die bij jou past.


Ren of wandel de Venloop

Niet voor niets een van de grootste hardloopevenementen in ons land. Ren mee of moedig aan!

Placeholder for Venloop headerVenloop header
Placeholder for AanmoedigenAanmoedigen

Alles heej is VVV

Onze club. De enige betaalde voetbalvereniging van Noord Limburg is VVV-Venlo. De club is opgericht in 1903 en was een van de pioniers van het betaald voetbal in Nederland. De club won in 1959 de KNVB-beker.

Meer over VVV-Venlo
Placeholder for Vvv venlo supportersVvv venlo supporters