Kom kijken en ga beleven

De leukste dingen om te doen

Zien & Doen

Venlo is een groene stad aan de Maas. De stad heeft een mooi historisch centrum met unieke winkels en speciaalzaken. De omgeving is prachtig. Sla de kleinere aantrekkelijke kernen zoals kloosterdorp Steyl en toeristische parel Arcen daarom niet over. Het culinaire aanbod in de stad is van oudsher zeer hoogstaand en op het gebied van kunst, cultuur en evenementen is er in Venlo voor elk wat wils. Wedden dat je tijd te kort komt?

Shoppen, eten, uitgaan en meer

Ga direct naar de overzichtspagina's en ontdek wat Venlo bijzonder maakt

Een bezoekje waard

Absolute aanraders voor een dagje Venlo. Zet maar op je lijstje!

Het Schutterijmuseum

Gaaf om te zien! Eén van Limburgs volksculturele tradities gebundeld in een museum vol koningszilver, kleurrijke uniformen, reusachtige vaandels en ‘onklare’ geweren. Vroeger had de schutterij een officiële functie in de vorm van een burgerwacht die de stad moest beschermen tegen aanvallen. Nu staat het vooral symbool voor mannen die zich graag eens verkleden en in ‘t weekend met vrienden onder elkaar iets te doen willen hebben. Komt dat zien!

Naar het Limburgs Schutterij Museum

Hapjes & Drankjes

Heb je zin in iets lekkers of ben je toe aan een drankje? Zoek maar snel een gezellig restaurant of café uit.

Bijzondere winkels voor een bijzonder cadeautje

Hertog Jan Brouwerij

In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier. Zoiets moeten de vier bevriende brouwers uit Arcen gedacht hebben toen ze in 1915 Stoombierbrouwerij de Vriendenkring N.V. oprichtten. Gelukkig voor ons, want de brouwerij bestaat nog steeds en in de glooiende Maasvallei worden nog immer formidabele biertjes gebrouwen. En daar zijn wij in Venlo niet vies van, dat moge duidelijk zijn.

Lees meer