Venlo Wintergids

De leukste tips voor een winter in Venlo en omgeving

Venlo Wintergids

Met deze sfeervolle wintergids gaan jullie heerlijke wintermaanden tegemoet. Dit boekje vliegt in vogelvlucht langs alle winterevents, highlights en fijne herfst- en winterplekjes in Venlo. Prachtig najaarsweer, een druilerige winterdag, actief of lekker lui, honger of dorst? Deze gids biedt gouden tips voor elk moment en elke gemoedstoestand.

Dus... kijk gerust rond en doe vooral waar jullie vandaag zin in hebben. Heel veel plezier!

De gids is in papieren vorm op diverse plekken in de binnenstad en daarbuiten verkrijgbaar, je kunt hem hier downloaden, én je kunt de tips ook online bekijken!

Winter downloaden (PDF)

Door de bladeren

De blaadjes vallen, de natuur kleurt oranje onder de laagstaande zon... Het najaar is het mooiste jaargetijde dat er is. Ja toch? Volg deze tips en geniet optimaal van de Venlose natuurpracht.

Lees meer

November tradities

Sint en zijn pietermannen staan voor de deur, maar ho wacht even, eerst vieren we nog die andere goedheilige: Sint-Maarten. En niet te vergeten de 11e van de 11e, de aftrap voor Vastelaovend, een ijkpunt voor elke rasechte Limburger.

Lees meer

Culture club

Venlo heeft een goed gevulde culturele agenda, van popmuziek tot lezingen en van arthouse films tot hedendaagse kunst. Genoeg te kiezen! Maar eh... er is zoveel! Dat klopt. Daarom vroegen wij alle podia om dé highlights van dit seizoen door te geven. Smaken verschillen, maar met deze tips ben je van kwaliteit verzekerd.

Lees meer

Jammie, het is herfst

Bourgondisch als Venlo is, wemelt het er van de goede eetcafés en restaurants. Waar neer te strijken na een stevige herfstwandeling of een dagje shoppen? Deze adresjes zijn absoluut superknus en zeer herfstig.

Lees meer

Herfst o'clock?

Van oktober tot februari is het weer tijd voor herfstbok! Er is geen kroeg in Venlo of je kunt er terecht voor zo’n heerlijk donker najaarsbier. Wil je een full monty herfstbokbeleving? Ga dan naar...

Lees meer

Sint in the City

Sinterklaas heeft het er maar druk mee. Gelukkig zijn ouders nooit te beroerd om een handje mee te helpen met het inkopen van de pakjes. Toch? Volg deze tips en je vindt geheid de allerleukste sinterklaascadeautjes voor de kids!

Lees meer

Aan tafel

Vraag ons naar de feestdagen en wij denken aan lekker eten! Zo’n homemade feestmaal smaakt natuurlijk nog beter op een perfect gedekte tafel. Deze speciaalzaken hebben daar alles voor in huis en weten ook nog eens precies hoe het heurt.

Lees meer

Culinair in eigen keuken

Voor iedereen die deze kerst weer lekker losgaat op culinair vlak: volg onderstaande tips en de feestdagen worden lekkerder dan ooit. Ook fijn voor de rest van het jaar, hoor.

Lees meer

Eropuit

Trek er eens op uit in de kerstvakantie! Er is genoeg te beleven. Ga langs bij de kerstman, schaats een rondje in hartje stad of bezoek één van de vele kerstmarkten. Hieronder vind je onze favoriete kerstuitjes.

Lees meer

Ik haat kerst

Ben jij net als de Grinch en heb je een hekel aan al die kersttoestanden? Dan kun je natuurlijk dagenlang onderduiken en op de bank kruipen met een filmpje, maar je kunt ook gaan indoorskiën, cultuursnuiven, relaxen, zonnebaden of zwemmen...

Lees meer

Oudjaarsavond

Op zich is er natuurlijk niks mis mee om ieder jaar te gourmetten op de laatste avond van het jaar, maar het kan ook anders! In Venlo kun je tal van heerlijke gerechtjes en borrelhapjes laten maken, bestellen en zelfs laten bezorgen. Ideaal voor zo’n feestelijke avond. Des te meer tijd om je op de champagne en het aftellen te concentreren. Tien, negen, acht, zeven... happy new year!

Lees meer

Fris en fruitig

Heb jij je ook voorgenomen om in 2019 meer te sporten en vaker van de buitenlucht te genieten? Dat is toevallig! Laten wij nou net een paar mooie tips voor je hebben...

Lees meer

Bezint eer ge begint

Een nieuw jaar is ook hét moment om je te bezinnen op de wichtige zaken des levens. Zit je wel op de goede weg? Wordt het niet eens tijd voor wat anders? Waarheen waarvoor? Op deze plekken kun je uitstekend nadenken over al je levensvragen:

Lees meer

En toen was het geld op

Na de feestdagen klaagt heel Nederland van ach en wee, want na die dure decembermaand zien we rode cijfers en lege spaarvarkens. Lieve mensen, niet getreurd. Januari wordt weer leuk met deze budgettips!

Lees meer

Lekker shoppen in Venlo

Winter musthaves

In Venlo kun je shoppen tot je erbij neerdropt, maar welke items heb je écht nodig deze winter? We vroegen het aan enkele van de leukste boetieks van Venlo. Dit zijn de musthaves volgens deze fashion experts:

Lees meer