• Placeholder for Galloway Maasdal HLI37542562Galloway Maasdal HLI37542562

Mooiste wandelroutes in de winter

4x de mooiste natuurgebieden om te wandelen

Loop je warm in één van de mooie natuurgebieden in Venlo. De natuur is in onze gemeente altijd dichtbij. Ook in de winter kun je hier heel fijn wandelen en genieten van het winterse landschap. Ontdek nu de mooiste natuurgebieden voor een winterse wandeling.

Houd je ook in de natuur aan de huidige coronamaatregelen!


Jammerdal

Het Jaomerdal is een natuurgebied dat in menig Venloos carnavalsliedje wordt bezongen, én één van de mooiste natuurgebieden van Venlo. Door klei- en zandwinning in het gebied is er verrassend veel reliëf te zien tijdens een wandeling. De heuvels en grote plassen zorgen telkens voor een mooi doorkijkje. Door de verscheidenheid aan landschap vind je een diversiteit aan flora en fauna. Onderweg ontdek je vijf gedichten die geplaatst zijn in het kader van “Gedichten in het groen”.

Langs de maas

Wie wat langer in Venlo rondkijkt zal verrast zijn over de hoeveelheid groen in en om de stad. De Maas stroomt dwars door onze gemeente. Je kunt hier overal lekker struinen door de natuur.

Wandel over de wandelroute van de Maascorridor door de natuur waar je Galloway-runderen kunt tegenkomen. Neem onderweg zeker even een kijkje in Kloosterdorp Steyl en geniet van een welverdiende pauze aan de Maasboulevard in Venlo. Kortom, de beste combinatie tussen stad en natuur.

Foto: Limburgs Landschap

Placeholder for Galloway Maasdal HLI37542562Galloway Maasdal HLI37542562

Groote Heide

Tussen Venlo en de Duitse grens ligt de Groote Heide. Van de ruim 250 hectare aan natuur is het grootse gedeelte heide, maar er is genoeg variatie door de aanwezigheid van bos, akkers en graslanden. Hierdoor vind je een verscheidenheid aan bomen en planten.

Vanuit Gasterij de Groote Heide starten diverse fiets- en wandelroutes. In het gebouw is ook een informatiepunt van Stichting het Limburgs Landschap.

Landgoed Arcen

Kun je genieten van een natuurgebied met een zeer rijke historie? Ga dan zeker op ontdekking uit op Landgoed Arcen. Prachtige bossen met veel oude eiken, vennen, stuifduinen en natte graslanden. Ook vind je er de overgebleven restanten van Fort Hazepoot en een eeuwenoud doolhof.

Als je toch in Arcen bent neem dan zeker een kijkje bij de Wijmarsche Watermolen, waar nu graanbranderij ‘De IJsvogel’ is gevestigd. Van een afstand zie je het door grachten omringde Kasteel Arcen. In het voorjaar kun je hier weer genieten van de prachtig aangelegde en zeer uitgestrekte kasteeltuinen.

Er zijn maar liefst vijf wandelroutes om deze bijzondere plek te beleven.

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief