• Wintergids header hoofdpagina 1

Leuk voor kids

Leuk voor kids

Tijdens de winter kunnen gezinnen met kinderen zich in Venlo en omgeving zeker vermaken. Hieronder een paar van de leukste activiteiten in Venlo voor kinderen en gezinnen.

Let op: Omdat in deze tijden de maatregelen en regels snel kunnen veranderen, is het raadzaam om altijd de betreffende website te bekijken voor de laatste updates met betrekking tot reserveringsregels, openingstijden en maatregelen voor bezoekers. Voorkom dus teleurstelling en doe die extra check!


Speurtocht

Ben jij een echte speurneus en vind je het leuk om spelletjes te spelen? Doe dan mee met onze Winter Speurtocht en win een Winter-in-Venlo cadeaupakket!

Lees meer

Het huis van de Kerstman

Elk jaar brengt de kerstman een bezoek in zijn huis in de bibliotheek van Venlo. Dit jaar zal hij er ook zeker zijn. Kom jij langs? Van 7 tot 30 december kun je zijn kamer bekijken, hem een brief schrijven en een winterse kerstselfie maken in de betoverende kerstkamer.

Kinderboerderij Hagerhof

Lekker knuffelen met de konijntjes of geitjes. De koe borstelen of de varkens voeren. Dat kan bij kinderboerderij Hagerhof. Speciaal in de winter zijn in de kinderboerderij ook leuke activiteiten te beleven! Zeker een leuk dagje uit met de kids.

Placeholder for Dierenvenlo Dierenvenlo

Taurus World of Adventure

Bij Taurus World of Adventure beleef je verschillende avonturen voor het hele gezin, zoals het unieke Adventure Golf in vervallen tempel ruïnes, Cosmic Bowling met swingende muziek, Lasergames in twee unieke arena's, het nieuwe Prison Island een escape room 2.0 en leuke retro games in de arcadehal. Taurus is tijdens de winter een must do en tijdens vakanties elke dag geopend.

Monkey Town

Klimmen, klauteren en van de glijbaan. Dat kan allemaal bij Monkey Town Venlo. Een indoor speeltuin voor kinderen. Leuk uitje tijdens de winter. Ouders kunnen makkelijk toezicht houden en ontspannen terwijl de kinderen spelen.

Placeholder for Monkeytown Monkeytown

Adventure Club, Dungeons & Dragons voor kids

Ken jij het rollenspel Dungeons & Dragons? Een ervaren spelleider van Vechel Fantasy duikt met jou in allerlei heldenavonturen vol elven, reuzen en meer van dat moois. Pak je zwaard of toverstaf er maar vast bij, dan speel jij straks jouw favoriete held! Het evenement vind plaats op 29 december bij Bibliotheek Venlo. 'S ochtends kunnen kinderen in de leeftijd van 7 t/m 9 deelnemen, 's middags kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12.

Verteltheater - Kerstverhalen door Peter Faber

Op 19 December zal verhalenverteller Peter Faber in Bibliotheek Venlo kinderen (6+) meenemen in de leukste en spannendste kerstverhalen: De Gelukkige Prins, De belofte van de Harpspeler, De Krekel en de Mier, ze komen allemaal voorbij. Met veel passie en humor brengt Peter Faber deze verhalen helemaal tot leven, en beleven de kinderen een fantastische middag!

Placeholder for Verteltheater bieb venlo Verteltheater bieb venlo

Wereldpaviljoen

Een super leuke attractie voor jong en oud. Stap in een echte Fokker 50 JetSTAR, vlieg naar een andere wereld en maak kennis met het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en het Afrikaanse land Ghana. Je waant je in deze landen en beleeft het leven van de mensen daar. Kom! Mis het vliegtuig niet en stap snel in!

Scavenger hunts

Met de Scavenger Hunts trek je er lekker op uit met het eigen gezin en ontdek je de mooie historische plekken in de regio op een andere manier. Speuren, zoeken en ontdekken naar bijzondere plekken via een leuke fototocht! Je kunt dit doen op ieder moment van de dag en je hoeft niet te reserveren.