• Placeholder for Wintergids header hoofdpagina 1Wintergids header hoofdpagina 1

Cultuur en evenementen

Winter

Cultuur in Venlo

Op zoek naar culturele evenementen? Dan zit je in Venlo goed. Venlo is een stad vol met cultuur, waar ieder seizoen iets te beleven valt. Speciaal voor de winter hebben we een lijst samengesteld van activiteiten die je zeker moet bezoeken als je in Venlo bent!

Let op: Omdat in deze tijden de maatregelen en regels snel kunnen veranderen, is het raadzaam om altijd de betreffende website te bekijken voor de laatste updates met betrekking tot reserveringsregels, openingstijden en maatregelen voor bezoekers. Voorkom dus teleurstelling en doe die extra check!


Placeholder for Winter cultuur GrenswerkWinter cultuur Grenswerk

Grenswerk

Grenswerk is het poppodium van Venlo en omstreken. Bij Grenswerk kun je genieten van concerten en dance feesten. Ook in de winter valt er genoeg te beleven bij Grenswerk, mits de coronamaatregelen dit toelaten. Heb je dus zin in een gezellige dag? Bij Grenswerk ben jij aan het juiste adres.

Placeholder for Winter cultuur MaaspoortWinter cultuur Maaspoort

De Maaspoort

De Maaspoort Theater & Events: dé plek voor een heerlijke theaterdag. Van Cultureel Centrum naar grootste theater én eventlocatie van Noord- en Midden-Limburg. Zin in een opera, een musical of muziek? Bij de Maaspoort is de programmering erg divers!

Placeholder for Winter cultuur BibliotheekWinter cultuur Bibliotheek

Bibliotheek Venlo

Met keuze uit duizenden boeken kom jij de winter zeker door. Bij de stadsbibliotheek kun je boeken lenen, studeren, je zaken regelen en nog veel meer. In de bibliotheek is het absoluut niet saai. Ook tijdens de wintermaand zijn er verschillende evenementen, ook voor kinderen!


Placeholder for Winter cultuur Limburgs MuseumWinter cultuur Limburgs Museum

Limburgs Museum

Wat je ziet ben je zelf! Een bijzonder museum vol met beleving. Bij het Limburgs Museum zijn er veel leuke evenementen en tentoonstellingen voor iedereen, zoals De vergeten prinsessen van Thorn.

Placeholder for Winter cultuur v Bv DWinter cultuur v Bv D

Museum van Bommel van Dam

Laat je verrassen in museum van Bommel van Dam! Museum van Bommel van Dam is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst & design van Noord-Limburg. Gehuisvest in een gebouw dat zelf een icoon is en waar je altijd verrast kan worden door iets nieuws.


Placeholder for Winter cultuur MissiemuseumWinter cultuur Missiemuseum

Missiemuseum

Je kunt niet naar kloosterdorp Steyl zonder het Missiemuseum te bezoeken. Anders dan de naam doet vermoeden vind je er een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, opgezette dieren en een kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten. Een unieke beleving!

Placeholder for Winter cultuur JochumhofWinter cultuur Jochumhof

Jochumhof

Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vind je de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin en geniet van de rust!

Placeholder for Winter cultuur TiendschuurWinter cultuur Tiendschuur

De Tiendschuur

In de Tiendschuur vind je een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek. Met toonaangevende exposities op een prachtige locatie! Beleef de keramische geschiedenis: de prehistorie, de Romeinen, de regionale pottenbakkers en grootmoeders tijd.


Placeholder for Winter cultuur City CinemaWinter cultuur City Cinema

City Cinema

City Cinema is de bioscoop van Venlo met vier prachtige zalen, perfect geluid en luxe fauteuils met veel beenruimte, en een spectaculair verlichte foyer. Voor de Blockbusters moet je hier zijn, maar ook voor specials is City Cinema een goede optie. Zeker een must do tijdens de koude winterse sfeer, want binnen zit je lekker warm!

Placeholder for Winter cultuur Nieuwe SceneWinter cultuur Nieuwe Scene

De Nieuwe Scene

Het filmhuis van Venlo: De Nieuwe Scene. Een klein filmhuis met twee zalen waar je kunt genieten van arthouse films met een echt bioscoopgevoel. Met unieke films, net iets anders als de welbekende Hollywood films. Elke week zijn er bijzondere films te kijken die het grote doek zeker ook verdienen!


Veel meer te beleven!

Natuurlijk is er in Venlo altijd veel meer te beleven. Klik hieronder voor meer cultuur en evenementen in Venlo.

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief