• Wintergids header hoofdpagina 1

Cultuur en evenementen

Winter

Cultuur in Venlo

Op zoek naar cultuur en evenementen? Dan zit je in Venlo goed. Venlo is een stad vol met cultuur. In elk seizoen valt er altijd iets te beleven. Speciaal voor de winter hebben we een lijst van wat je zeker moet bezoeken als je in Venlo bent.

Let op: Omdat in deze tijden de maatregelen en regels snel kunnen veranderen, is het raadzaam om altijd de betreffende website te bekijken voor de laatste updates met betrekking tot reserveringsregels, openingstijden en maatregelen voor bezoekers. Voorkom dus teleurstelling en doe die extra check!


Grenswerk

Grenswerk is het poppodium van Venlo en omstreken. Bij Grenswerk kun je genieten van concerten en dance feesten. Ook in de winter valt er genoeg te beleven bij Grenswerk, mits de coronamaatregelen dit toelaten. Heb je dus zin in een avondje uit zonder zorgen? Bij Grenswerk ben jij aan het juiste adres.

De Maaspoort Theater & Events

De Maaspoort Theater & Events: dé plek voor een heerlijke theateravond. Van Cultureel Centrum naar grootste theater én eventlocatie van Noord- en Midden-Limburg. Zin in een opera, een musical of muziek? Bij de Maaspoort is de programmering erg divers!

Placeholder for Theater de maaspoort Venlo Theater de maaspoort Venlo

City Cinema

City Cinema is de bioscoop van Venlo met vier prachtige zalen, perfect geluid en luxe fauteuils met veel beenruimte, en een spectaculair verlichte foyer. Voor de Blockbusters moet je hier zijn, maar ook voor specials is City Cinema een goede optie. Zeker een must do tijdens de koude winterse sfeer, want binnen zit je lekker warm!

De Nieuwe Scene

Het filmhuis van Venlo: De Nieuwe Scene. Een klein filmhuis met twee zalen waar je kunt genieten van arthouse films met een echt bioscoopgevoel. Met unieke films, net iets anders als de welbekende Hollywood films. Elke week zijn er bijzondere films te kijken die het grote doek zeker ook verdienen!

Placeholder for 2019 08 VP De Nieuwe Scene 9 2019 08 VP De Nieuwe Scene 9

Bibliotheek Venlo

Met keuze uit duizenden boeken kom jij de winter zeker door. Bij de stadsbibliotheek kun je boeken lenen, studeren, je zaken regelen en nog veel meer. In de bibliotheek is het absoluut niet saai. Ook tijdens de wintermaanden heb je leuke evenementen voor kinderen, zoals voorleesmiddagen of de huis van de kerstman waar je een bezoek kunt brengen aan de kerstman! Hohoho!

Limburgs Museum

Een bijzondere museum vol met beleving. Bij het Limburgs Museum zijn er veel leuke evenementen en tentoonstellingen voor iedereen, zoals het avontuur van SuperSint. Ook voor de mooiste tentoonstellingen kun je hier terecht.

Placeholder for Lm voorkant jpg 1200x630 q85 box 0054192710 crop subsampling 2 Lm voorkant jpg 1200x630 q85 box 0054192710 crop subsampling 2

Missiemuseum Steyl

Je kunt niet naar kloosterdorp Steyl zonder het Missiemuseum te bezoeken. Anders dan de naam doet vermoeden vind je er een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een imposante, kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten. Een unieke beleving!

Jochumhof

Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vind je de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin en geniet van de rust!

Placeholder for 1 Uitgelicht Home Dierenwereld Bart 1 1038x576 1 Uitgelicht Home Dierenwereld Bart 1 1038x576

Tiendschuur

In de Tiendschuur vind je een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek. Met toonaangevende exposities op een prachtige locatie! Beleef de keramische geschiedenis: de prehistorie, de Romeinen, de regionale pottenbakkers en grootmoeders tijd. Leer meer over dit prachtige ambacht van vroeger tot nu. Van hand gedraaid tot modern design.


Veel meer te beleven!

Natuurlijk is er in Venlo altijd veel meer te beleven. Klik hieronder voor meer cultuur en evenementen in Venlo.