• Wintergids header hoofdpagina 1

Cultuur en evenementen

Cultuur in Venlo

Op zoek naar cultuur en evenementen? Dan zit je in Venlo goed. Venlo is een stad vol met cultuur en evenementen. In elk seizoen valt er altijd iets te beleven. Speciaal voor de winter hebben we een lijst van wat je zeker moet bezoeken als je in Venlo bent.


Grenswerk

Grenswerk is het poppodium van Venlo en omstreken. Bij Grenswerk kun je genieten van concerten en dance feesten. Ook in de winter valt er genoeg te beleven bij Grenswerk. Zin om uit eten te gaan of een drankje te doen? Dat kan zeker ook bij Grenswerk Café.

De Maaspoort Theater & Events

De Maaspoort Theater & Events. Van Cultureel Centrum naar grootste theater én eventlocatie van Noord- en Midden-Limburg. Een voorstelling bezoeken of uit eten kan allemaal bij de Maaspoort. Leuk voor een dagje uit tijdens de winter!

Placeholder for Theater de maaspoort Venlo Theater de maaspoort Venlo

City Cinema

City Cinema is de bioscoop van Venlo met vier prachtige zalen, perfect geluid en luxe fauteuils met veel beenruimte, en een spectaculair verlicht foyer waar je voor of na de film iets kunt drinken. Voor de Blockbusters moet je bij City Cinema zijn. Leuk om tijdens de winter te doen is het bezoeken van een special.

De Nieuwe Scene

Het filmhuis van Venlo: De Nieuwe Scene. Een klein filmhuis met twee zalen waar je kunt genieten van arthouse films met een echte bioscoopgevoel. Met unieke films, net iets anders als de welbekende Hollywood films. Zeker leuk om te doen tijdens de winter in Venlo.

Placeholder for 2019 08 VP De Nieuwe Scene 9 2019 08 VP De Nieuwe Scene 9

Bibliotheek Venlo

Met keuze uit duizenden boeken kom jij de winter zeker door. Bij de stadsbibliotheek kun je boeken lenen, studeren, informatie vragen. In de bibliotheek is het absoluut niet saai. Ook tijdens de wintermaanden heb je leuke evenementen voor kinderen, zoals voorleesmiddagen.

Limburgs Museum

Een bijzondere museum vol met beleving. Bij het Limburgs Museum is er genoeg te doen binnen het museum. Leuke evenementen en tentoonstellingen voor iedereen, zoals het avontuur van SuperSint. Dus zeker waard voor een bezoek in de winter. Voor meer informatie, activiteiten en evenementen kun je kijken op de website van het Limburgs Museum.

Placeholder for Lm voorkant jpg 1200x630 q85 box 0054192710 crop subsampling 2 Lm voorkant jpg 1200x630 q85 box 0054192710 crop subsampling 2

Missiemuseum Steyl

Een bezoek aan het Missiemuseum in kloosterdorp Steyl is een bijzondere ervaring. Anders dan de naam doet vermoeden vind je er een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een imposante, kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten. Zeker waard om een keer te bezoeken!

Jochumhof

Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vindt je de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin en strijk je neer in de Grandcafé met een kruidenierswinkelinrichting uit 1880, stoeltjes uit een oud Limburgse kroeg en tafeltjes uit India. Kijk op de website van de Jochumhof voor meer informatie.

Placeholder for 1 Uitgelicht Home Dierenwereld Bart 1 1038x576 1 Uitgelicht Home Dierenwereld Bart 1 1038x576

Tiendschuur

In de Tiendschuur vind je een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek. Met toonaangevende exposities op een prachtige locatie! Beleef de keramische geschiedenis: de prehistorie, de Romeinen, de regionale pottenbakkers en grootmoeders tijd. Leer meer over dit prachtige ambacht van vroeger tot nu. Van hand gedraaid tot modern design. Een bijzondere museum die je zeker moet bezoeken.


Veel meer te beleven!

Natuurlijk is er in Venlo altijd veel meer te beleven. Klik hieronder voor meer cultuur en evenementen in Venlo.