• Placeholder for MUST SEE Wandelen in VenloMUST SEE Wandelen in Venlo

Wandelen in Venlo

Prachtige wandelroutes door het Venlose landschap

Wandelen en fietsen aan de Maas

De omgeving van Venlo is een ideaal gebied voor een mooie wandeling. Stippel zelf een mooie route uit en ga er een dagje op uit in de natuur! Inspiratie nodig voor een leuke route of wil je meer weten over de leukste plekjes om een pauze in te lassen? In deze blog geven we je een aantal tips!


Wandelroute Maascorridor

Wandel tussen het groen, de maas en laat je vergezellen door de Galloway-runderen. Deze route van 13 km begint bij Brasserie Sur Meuse. Hier kan je ook eenvoudig de auto parkeren. Loop vanaf deze plek richting de Maas en vervolg de wandeling op het voetpad. Dit pad ligt naast de Maas. Volg de route naar de Stadsbrug in Venlo en loop via de andere kant weer terug. Een heerlijke route langs het water!

Ontdek deze route
Placeholder for Schermafbeelding 2021 04 20 om 10 57 56Schermafbeelding 2021 04 20 om 10 57 56

Etappe van het Pieterpad

Deze route heeft als startpunt het NS station van Venlo. Loop via het Jammerdal richting Tegelen. De route vervolgt zich langs de Duitse grens, met een prachtig uitzicht op het Duitse bosgebied. De wandeling eindigt in het kleine dorpje Swalmen, op het marktplein voor de kerk. Een prachtige route door het bos, van 23 km.

Ontdek deze route
Placeholder for JammerdalJammerdal

De landgoederen-route

Deze route van 9 km begint bij de kerk in Velden. Loop vanaf de kerk richting het buurtschap Schandelo. Het stuk lopen op de Maasveldweg zorgt voor een prachtig uitzicht op de Maas. Een veelzijdige route langs het water, met mooie uitzichten en landschappen. Deze route is zeker het proberen waard!

Ontdek deze route
Placeholder for 1 Wandelen fietsen Maasoever Arcen1 Wandelen fietsen Maasoever Arcen

Een welverdiende pauze!

Na een ochtend of middag wandelen of fietsen in de Limburgse natuur heb je ook een welverdiende pauze nodig. Even rusten en heerlijk genieten van een lekkere koffie, een broodje of een Limburgs stukje vlaai.

Placeholder for Schermafbeelding 2021 04 13 om 16 21 16Schermafbeelding 2021 04 13 om 16 21 16

Café BLVD

Café BLVD heeft een prachtig uitzicht op de Maas. Dit is de ideale plek om lekker te relaxen na een lange wandeling of fietstocht. Een mooi uitzicht, lekker eten en een groot terras. Vanaf deze plek kun je ook makkelijk een bezoekje brengen aan het historische centrum van Venlo.

Placeholder for Surmeuse2Surmeuse2

Sur Meuse

Sur Meuse is een brasserie met een mooi terras met uitzicht op de Maas. De brasserie zit in een sfeervol oud pand, gelegen in Blerick. Deze plek is perfect voor een rustpauze tijdens of na een dagje wandelen of fietsen aan de Maas.

Placeholder for Bovenstemolen2Bovenstemolen2

De Bovenste Molen

Hotel De Bovenste Molen ligt in de bosrijke omgeving van het Jammerdal. Een prachtige plek midden in de natuur! Het bijbehorende restaurant WOODZ focust zich op stoere en regionale gerechten. Een heerlijke plek om te ontspannen!


Stippel zelf een route uit

Via de website van Visit Noord-Limburg stippel je eenvoudig jouw eigen wandel- of fietsroute uit. Kies helemaal zelf de afstand, de route en langs welke bezienswaardigheden je wilt fietsen of wandelen. Stel eenvoudig en snel jouw nieuwe route op in een paar klikken!

Maak een route
Placeholder for Schermafbeelding 2021 04 13 om 15 41 56Schermafbeelding 2021 04 13 om 15 41 56

Benieuwd naar de mooiste natuurgebieden van Venlo?