• VVV venlovertelt facebook

VVV-Venlo

God in Venlo

VVV-Venlo

VVV is een club die onlosmakelijk aan Venlo verbonden is. Jules Deelder bracht in de jaren 50 een bezoek aan de wedstrijd Sparta – VVV en schreef daar later over in het korte verhaal “God in Venlo”. Een passage:

Het liep gesmeerd bij Sparta. Ongeslagen werd het kampioen der eerste klasse C. Volgde de strijd om het landskampioenschap. Een van de tegenstanders was VVV, met Jan Klaassens nog in de gelederen, die altoos speelde met een elastiekje in z’n haar. De Limburgers werden thuis onverslaanbaar geacht.

We gingen met z’n allen. M’n vader, m’n moeder, m’n zus en ik. In de Ouwe Opel, die nog van voor de oorlog stamde. Het wegverkeer was schaars. M’n vader gaf geen cent voor Sparta’s kansen. In no time zat ik bovenop de kast, waar ik vóór Venlo niet meer af kwam. M’n vader lachen, m’n moeder kwaad. ‘Joh, rol uit je nest,’ m’n vader tot haar. M’n zus zou ook lachen. Een raketachtige Studebaker ijlde voorbij. Wanneer kregen wij nou eens zo’n wagen?

VVV had een uitverkocht huis. Jongens bij trossen in de bomen. Het weer was broeierig. Opgewonden geroezemoes steeg op uit de massa. Marsmuziek schetterde er bovenuit. Een muziekkorps marcheerde over het veld, in strakke gelederen.

Het volledige verhaal is te lezen in de Cityguide Venlo.