Venloverwent Foodies

Food contest 2018: de nieuwe Venlo Snack

Food contest 2018: de nieuwe Venlo snack

De oproep van chef-kok Philippe Mattioni, Venloverwelkomt en het SPIJS! Foodfestival voor het bedenken van de nieuwe Venlo Snack is niet voor niets geweest. Er zijn in totaal 25 inzendingen voor de nieuwe Venlo Snack van 2018. Deze snacks zijn tijdens de halve finale anoniem gepresenteerd aan een studentenjury van de HAS Hogeschool en daar zijn drie finalisten uit gekomen: de Kabanie, de Cornet-Kroket en de Duvel Kös? Deze drie finalisten mogen hun snack op zaterdag 2 juni tijdens het SPIJS! Foodfestival om 15.00 uur presenteren aan de vakjury.

Een bijzondere mix aan inzendingen

Zowel professionele chef-koks als hobbykoks hebben moeite gedaan om een originele snack te bedenken. Van gefrituurde snacks tot stoofpotjes of een soufflé, het zit er allemaal tussen. Daarbij is ook goed nagedacht over het gebruik van streekproducten en over de namen van de gerechtjes.

Finale tijdens het SPIJS! Foodfestival

De drie finalisten mogen hun snack op zaterdag 2 juni tijdens het SPIJS! Foodfestival om 15.00 uur presenteren aan de vakjury. Deze bestaat uit chef-kok Philippe Mattioni, Hay Thissen van Hela Thissen, Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients, Vain Lebis van restaurant Vain’s, Toine Schreinemachers van Natuurslagerij Schreinemachers en Nicky Verhaagh van Venlo Partners. De jury beoordeelt op verschillende criteria waaronder innovatie, smaak, gezondheid en het gebruik van streekproducten. Bezoekers van het festival kunnen deze spannende finale ook mee beleven. Om 16.00 uur wordt de nieuwe Venlo Snack 2018 bekendgemaakt.

De winnende Venlo Snack

De winnaar mag tijdens het SPIJS! Foodfestival op zondag 3 juni zijn snack promoten en aanbieden vanuit de Venloverwent Snackmobiel. Tevens wordt gekeken naar een winkel, restaurant of snackbar in Venlo (afhankelijk van het type snack) waar de winnende Venlose snack voor minimaal een halfjaar verkrijgbaar zal zijn. Ook ontvangt de winnaar de ‘VenloSnack 2018’ trofee.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor het laatst nieuws over de nieuwe Venlo Snack!

Fijnproeven in Venlo