• Cafe Central thumbnail

Venloverwent de fijnproever

Venloverwent de fijnproever

De restaurants zijn nog even gesloten maar toch willen de eigenaren hun gasten blijven verwennen. Gasten van verschillende restaurants in Venlo worden verrast met een heerlijke maaltijd. Waarom deze gasten het verdienen om verwend te worden? Dat ontdek je hier!

Placeholder for PICCADILLY PICCADILLY

Automatiek Piccadilly

Venloverwent de Fijnproever heeft vele mooie verhalen opgeleverd waarbij maar weer eens blijkt dat tijden zoals deze ons verbinden, zelfs als we niet samen kunnen zijn. Als laatste in de serie: Automatiek Piccadilly. Zij nomineerden Chris en verrasten hem.

Chris komt sinds jaar en dag bij de automatiek voor een friet-ei en aspergekroket. Vorig jaar stond hij voor de familie klaar toen Mie Schreurs overleed. Hij zorgde ervoor dat er tijdens de uitvaart een mooie foto slideshow te zien was.

Ze hoeven het maar te vragen en Chris helpt mee, iets waar ze hem ontzettend dankbaar voor zijn. Dankwoorden of pogingen om hem terug te betalen slaat hij in de wind. Venloverwent de Fijnproever was dus de uitgelezen kans om Chris in het zonnetje te zetten en te trakteren!

Placeholder for CENTRAL CENTRAL

Café Restaurant Central

Bep en Jan Holla zijn normaal gesproken dagelijkse gasten bij Café Restaurant Central. Met grote regelmaat bestelden ze een cappuccino en een heerlijk broodje en genoten ze samen van hun lunch met uitzicht op het eeuwenoude stadhuis.

Ze waren direct van de partij toen het afhaalloket van Central opende. Als dank voor hun steun voor en tijdens corona verraste Café Restaurant Central het stel met een lunch to go. Zeker nu hun geliefde D’n Dôrpel, waar zij hun ziel en zaligheid in leggen, ook gesloten is.

Placeholder for CHEZ CHEZ

Chez l’Hêtre

Wie Rub-A-Dub zegt, zegt Frankie. Na 32,5 jaar kondigde hij afgelopen maand aan met welverdiend pensioen te gaan.

Uiteraard zou dit groots gevierd worden, totdat het coronavirus de kop opstak en dit ineens in het water viel.

Frankie met de stille trom laten vertrekken? Daar was Nicky, eigenaar van Chez l’Hêtre, het niet mee eens. Hij nomineerde Frankie voor Venloverrast de Fijnproever en kookte afgelopen zondag samen met Philippe en Pieter een heerlijk 3-gangen menu voor Frankie en zijn gezin.

Placeholder for BEEJ WIM BEEJ WIM

Beej Wim

Ook al zijn de restaurants gesloten, ze willen toch hun gasten blijven verwennen. Restaurant Beej Wim doet dit maar al te graag! Het liefst verrast hij alle gasten, maar hij kent één bijzondere familie aan wie hij zijn dankbaarheid wil tonen.

In december 1980 zette de vader van Wim, Minh Do, voet aan wal in Nederland, na een lange zeetocht van Vietnam via Singapore. Na 2 jaar in Maastricht gewoond te hebben, besloot hij te verhuizen naar het Stedje van lol en plezeer.

En plezeer had hij zeer zeker, al miste hij ook zijn gezin. Hij was de Nederlandse taal niet machtig, waardoor hij gezinshereniging kon vergeten. Totdat hij familie van Ewijk uit Venlo tegenkwam.

De communicatie zal met handen en voetenwerk zijn geweest. Enig creativiteit ontbeerde hen niet. En met succes: een jaar later stonden zijn vrouw, zoon en dochter op Schiphol, met dank aan de familie van Ewijk. Wim heeft zelf nooit de kans gehad om de familie persoonlijk te bedanken en daarom wilt hij het via deze weg doen. Ook dankbaarheid gaat namelijk door de maag.


Andere leuke dingen in Venlo

Cultuur-attracties

Museumcafé De Posterij

Placeholder for VBVD2021 Website 016 VBVD2021 Website 016
Must see

Genieten aan het water

Lage Loswal

Placeholder for LAGE LOSWAL2 LAGE LOSWAL2

voor de lekkerste hamburgers

BurgerMe

Placeholder for Ontwerp zonder titel 58 Ontwerp zonder titel 58