Venlovertelt verhalen

Typisch Venlose verhalen

Venlovertelt: wat is voor jou typisch Venlo?

Het friet-ei is natuurlijk een typisch Venlose snack. Een snack met een verhaal dat bij Venlo hoort. De komende maanden zetten wij deze en andere Venlose verhalen centraal op diverse plekken in de stad.

Wat is er voor jou nog meer onlosmakelijk verbonden aan de stad? Waar heb jij speciale herinneringen aan of wat vind jij een bijzonder verhaal over Venlo? Dit kan gaan over een gebouw, een stadsdeel, het dialect, een winkel, een liedje. Alles mag, als het maar iets echt Venloos is.

Stuur je verhaal over Venlo in via het formulier op deze pagina. De leukste verhalen worden geselecteerd voor plaatsing in de nieuwe 'Cityguide Venlo'. En wie weet komt je verhaal nog ergens anders voorbij....

VVV-Venlo

Jules Deelder bracht in de jaren 50 een bezoek aan de wedstrijd Sparta – VVV en schreef daar later over in het korte verhaal “God in Venlo”.

Lees meer

Dùuvelkesvleis van Marie

Dùuvelkesvleis is natuurlijk een typisch Venloos gerecht. Een gerecht met een verhaal dat bij Venlo hoort. Maar ook een gerecht waar iedereen zijn eigen draai aan geeft.

Lees meer

De Hertog Jan Brouwerij

In de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier. Zoiets moeten de vier bevriende brouwers uit Arcen ook gedacht hebben toen ze in 1915 ‘Stoombierbrouwerij de Vriendenkring N.V.’ oprichtten.

Lees meer

Boer zoekt vrouw

De Venlose boerenbruiloft laat zich niet omschrijven in 100 woorden én laat zich niet beschrijven in het Nederlands, enkel in het Venloos plat.

Lees meer

Het Missiemuseum

Het museum vertelt de geschiedenis van de missionarissen van het Goddelijk Woord, maar stiekem komt iedereen voor de bizarre opeenstapeling van dieren.

Lees meer

Het legendarische friet-ei

Deze legendarische snack, uitgevonden door meneer Schreurs, is een gepaneerd, in ragout gerold hardgekookt ei. Er komt geen frietje aan te pas.

Lees meer

Vertel jouw verhaal over Venlo

Vul je achternaam in

Geef uw email

Vul je verhaal in

Server unavailable, please reload this page.

Dankjewel voor het insturen van je verhaal!

Fijnproeven in Venlo