• Placeholder for Header luna artHeader luna art

Venlo voor kunstliefhebbers

Venlo heeft veel meer dan iedereen denkt. Van shoppen, eten, drinken en cultuur. De stad heeft voor iedereen wat wils, zo ook voor ware kunstliefhebbers. Lees snel verder voor de leukste kunsttips in de binnenstad!


Galerie Wilms

Galerie Wilms is opgericht door de gepassioneerde verzamelaars Paul en Carla. De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en vertegenwoordigt zowel jonge getalenteerde kunstenaars als de gevestigde internationale kunstenaars.

Placeholder for 2022 05 Kijkje in het van Galerie Wilms Minted Media2022 05 Kijkje in het van Galerie Wilms Minted Media

Galerie Luna Art

Galerie Luna Art biedt een gevarieerde verzameling moderne kunst met originelen, grafieken, sculpturen en Art Photography van zowel Internationale als Nederlandse kunstenaars.

Placeholder for 2018 09 VP Luna Art 6 A42018 09 VP Luna Art 6 A4

Fort Museum Venlo

Fort Museum Venlo, centrum voor Archeologie, Cultuur- en Natuurhistorie vertelt de (krijgs)geschiedenis van Venlo. In het museum vind je onder andere maquettes, archeologische objecten en beeldmateriaal dat ruim 2000 jaar Venloos Verleden is.

Placeholder for 2019 07 Langs Sporen Kazerne Blerick 10 A42019 07 Langs Sporen Kazerne Blerick 10 A4

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo is een belevenis op zich en zeer geschikt voor families. Er worden spraakmakende wisseltentoonstellingen georganiseerd die bij jong én oud tot de verbeelding spreken. Een kwart miljoen jaar collectieve geschiedenis wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Het Limburgs Museum is minstens zo interessant voor alle niet-Limburgers!

Placeholder for Limburgs Museum VenloLimburgs Museum Venlo

Van Bommel Van Dam

Museum van Bommel van Dam is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst & design van Noord-Limburg. Gehuisvest in een gebouw dat zelf een icoon is en waar je altijd verrast kan worden door iets nieuws.

De Duikbril van binnenuit (foto: Museum van Bommel van Dam)
Placeholder for Van Bommel van Dam - De DuikbrilVan Bommel van Dam - De Duikbril

Bonnefanten Kunstuitleen

Altijd als kunst in je eigen huis willen hebben? Als lid van de Bonnefanten Kunstuitleen kun je iets moois uitzoeken! De uitleencollectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken van verschillende kunstenaars, dus voor ieder wat wils. In Venlo te vinden aan de balie van Museum van Bommel van Dam.

Placeholder for Van Bommel van Dam entreeVan Bommel van Dam entree

Jocus Museum

In het Jocus Museum kun je goed de ontwikkelingen binnen de carnaval in de loop der jaren zien. Veel documentatie materiaal, filmpjes en posters. Je kunt zien waarom carnaval nog steeds leeft. In het museum mogen steeds diverse nieuwe collectiestukken verwelkomt worden.

Placeholder for Jocus museumJocus museum

Straatkunst

Mocht je nou niet zo van de traditionele kunst, musea en galeries houden, Venlo biedt ook een hele reeks aan straatkunst. Van de Vreedzame Krijger aan de haven tot de immens grote regenlaarzen voor het stadskantoor tot aan vele muurschilderingen, er is ontzettend veel te ontdekken. Speciaal voor jou hebben we een straatkunstroute uitgestippeld, zodat je niets hoeft te missen!

Klik hier voor de straatkunstroute.

Placeholder for KrijgerKrijger

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief