• RL006 Vastelaovesmaondaag120218 header

Vastelaovend 2021

Alles wat je moet weten over Vastelaovend 2021

Huidige situatie

De Vastelaoveskriebels beginnen bij veel Venlonaren weer naar boven te komen. Echter zal de Vastelaovend er helaas dit jaar anders uitzien dan dat we normaal gewend zijn. Het Coronavirus heeft ons nog altijd in de greep. Er is de laatste tijd veel gespeculeerd over hoe Vastelaovend 2021 eruit zal zien. Daarom hebben voor jullie hieronder op een rijtje gezet wat er wel en wat er niet doorgaat tijdens de Vastelaovend in februari.


Placeholder for Boetezitting in Venlo evenement venlo Boetezitting in Venlo evenement venlo

Wat gaat er wel door tijdens Vastelaovend 2021?

Evenementen tijdens de Vastelaovend, waar een vergunning voor nodig is, gaan niet door. Toch zijn er enkele Vastelaoves activiteiten die wel doorgang zullen vinden! Meer info vind je via onze agenda!

D'n Opstaeker 2021

Namens alle vijf stadsdeel verenigingen in de Gemeente is besloten om ook dit jaar een mooie 'opstaeker' te laten maken! Beeldend kunstenaar Jos Cremers uit Tegelen had de eer het ontwerp te maken. Met de opstaeker wil Jos iedereen die normaal gesproken bijdraagt aan het Vastelaoves feest een warm hart toedragen, en ze daadwerkelijk een opsteker geven. De 'opsteaker 2021' wordt op de elfde van de elfde officieel gepresenteerd is ook vanaf dat moment te koop!

Lees meer

De Jocus CD 2021

Ook dit jaar zal Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus een nieuwe editie uitbrengen van haar jaarlijkse Jocus CD! Hierop zullen ook de vier Vastelaoves liedjes opstaan die hebben gewonnen tijdens de 'Opus Jocus' 2020. De CD is vanaf de elfde van de elfde verkrijgbaar en ook te downloaden via de bekende streamingsdiensten.

Lees meer

De Träöt 2021

Ondanks alle evenementen die vóór en tijdens de Vastelaovend niet zullen plaatsvinden, zal er ook volgend jaar een nieuwe editie van de Träöt van V.V.G. de Jocus worden uitgebracht! In het staatsorgaan van de Jocus zal er aan de hand van foto's en verhalen worden teruggeblikt op de Vastelaovend van 2020. Verder zal de Träöt op een creatieve wijze worden gevuld onlangs het wegvallen van enkele evenementen. Hou de site van V.V.G. de Jocus dus goed in de gaten!

Lees meer

Tegelse optocht 2021 in miniatuurversie

De Vastelaoves optocht in Tegelen gaat door! Alhoewel niet volgens de traditionele wijze, maar via een miniatuuroptocht. Vanaf 11 november stelt VG D'n Oeles wagentjes met een lengte van 40 centimeter beschikbaar, waarop deelnemers hun idee voor de praalwagen op kunnen vormgeven. De wagen kan dus gewoon thuis op een veilige manier worden gebouwd. Een heel leuk initiatief!

Lees meer

Wat gaat er niet door tijdens Vastelaovend 2021?

Alle evenementen en activiteiten (waar een vergunning voor is vereist) rondom en tijdens de vastelaovend zullen helaas niet plaatsvinden! Burgemeesters Antoin Scholten en Annemarie Penn-te Strake, voorzitters van de veiligheidsregio's Limburg, maakte dit in een gezamenlijke brief bekend. Gezien de situatie rondom het coronavirus is het risico voor de volksgezondheid te groot om deze grootschalige evenementen door te laten gaan.

Vastelaovend zoals we dat gewend zijn voor het stadhuisplein, op de Markt, op de Parade, en in alle dorpen en stadsdelen binnen de gemeente is volgend jaar dus niet. Ook zullen er bij alle Groot Venlose verenigingen géén nieuwe prinsen, adjudanten, of andere hoogheden worden uitgeroepen. Dit alles is natuurlijk een enorme domper voor alle verenigingen die hier het hele jaar naartoe hebben gewerkt, maar ook vooral voor iedereen die de Vastelaovend een warm hart toe draagt.

Wat er rond de Vastelaovend wel mogelijk is, denk dan aan het open zijn van cafés en kroegen, is nog niet duidelijk. Hiervoor zullen we situatie rondom het coronavirus moeten afwachten.