Venlo Vakantiegids

De leukste tips voor een bruisende vakantie in Venlo en omgeving

Zomer in Venlo

Met de zonnige vakantiegids boordevol te gekke tips gaan jullie geheid een onvergetelijke zomer tegemoet! We vliegen in vogelvlucht langs vele highlights, attracties, natuurgebieden en must-sees van Venlo en omgeving. Mooi weer, slecht weer, zin in cultuur of juist om te shoppen en lekker te eten? Wij geven de tips die je nodig hebt, of je nu een dag of meerdere dagen op pad gaat. De gids is in papieren vorm op diverse plekken in de binnenstad en daarbuiten verkrijgbaar, je kunt hem hier downloaden, én je kunt de tips ook online bekijken!

Vakantiegids downloaden (PDF)

Billen in het gras

Het is zomer en we willen naar buiten! Picknicken, flaneren of gewoon op je luie gat in het gras zitten. Gelukkig staat Venlo bol van het natuurschoon. Op een steenworp afstand van het centrum en zelfs in de stad kun je heerlijk genieten in het groen. Recreëren maar!

Lees meer

Tussen kunst & kitsch

Wat is een zomervakantie zonder een snufje cultuur? Kunst, historie, dans, muziek, theater... Venlo heeft meer cultureels te bieden dan de meeste mensen denken. Kijk maar...

Lees meer

Hoe kidsproof is Venlo?

Hoe ervaren ouders Venlo? Anneleen en dochter Tiger Lou gaan voor jou op ontdekkingstocht en laten de leukste kidsproof plekjes van Venlo zien!

Lees meer

Cool voor kids

Kids komen hier niks tekort. Ready, steady, play!

Lees meer

Shop till you drop

Laat maar rollen die euro's... Het is vakantie en er mag geshopt worden. Ja toch? De rest van het jaar komt het er weer niet van. Dus duik de binnenstad in en ga op shopsafari. In deze straatjes moet je zijn.

Lees meer

Tussen de oren

Met een boekje onder een boom of luieren aan het water met een fijn muziekje op je oren... Dat is vakantie!

Lees meer

Smakelijk eten

Eat, drink, enjoy, repeat... Het is zomer, de zon schijnt en wat doe je dan? Juist, je laat je lekker verwennen door de Venlose horeca. Van zonsopgang tot diep in de nacht, hier komen de tips...

Lees meer

Hier zit je goed

Een beetje kuieren, een stukje flaneren en dan neerstrijken op een terrasje. Das pas vakantie! Dit zijn (enkele van) de beste terrassen in town.

Lees meer

Het bekijken waard

Een beetje bezoeker neemt de tijd om wat middeleeuwse historie op te snuiven, toch? Maar ook onder de nieuwbouw bevinden zich pareltjes. Ga maar kijken!

Lees meer

Feest in de stad

Summer in the city en dus tijd voor een feestje. Venlo staat de hele zomer bol van de evenementen. Van straatfeestjes tot festivals à la Lowlands... Een greep uit de partykalender

Lees meer

Op een half uurtje rijden

Niets zo verfrissend als een uitstapje of een dagtripje. Venlo is dan de perfecte uitvalsbasis. Met een auto en deze tips ontdek je de leukste plekjes in de regio.

Lees meer

Drup drup drup

Jaaaah eindelijk... regen! Met superleuke 'indoor' tips ga je bijna hopen op een fikse wolkbreuk.

Lees meer

Lekker shoppen in Venlo