Toeristisch Arcen

Genieten aan de Maas!

Toeristisch Arcen

Arcen is een toeristische parel in de gemeente Venlo. Het pittoreske dorp is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen en is van oorsprong een vestingstadje. De overblijfselen van die geschiedenis zijn op verschillende plaatsen aanwezig.

Knooppunt voor wandelaars & fietsers

Arcen ligt aan de Maas en is een bekend knooppunt voor wandelaars en fietsers die hun hart kunnen ophalen in het mooie groene maasgebied en de achterliggende natuur van de Maasduinen.

Rijk horeca aanbod

Arcen is rijk aan terrassen en goed eten en drinken is hier vanzelfsprekend. Het dorp kent een overzichtelijke schaal en doet daardoor zeer gezellig aan. Een veelheid aan evenementen zoals de Aspergemarkt in het voorjaar en diverse sfeermarkten maken dat bezoekers er vaker terugkeren. Het Scrooge Festival dat eens per twee jaar wordt georganiseerd is in korte tijd uitgegroeid tot een must see voor bezoekers uit de wijde regio en Duitsland.

Zet dit maar op je wishlist

Overnachten in Arcen is geen enkel probleem en een bezoek kan worden aangevuld met een uitstapje naar de prachtige Kasteeltuinen, een ontspannen dagje Thermaalbad of een bezoek aan de Hertog Jan bierbrouwerij of graanbranderij de Ijsvogel. Arcen is niet te missen!

Kasteeltuinen

Op het oude, 32 hectare grote landgoed met zijn monumentale Kasteel als middelpunt kun je urenlang door de talrijke kasteeltuinen wandelen vol bloemen en planten.

Lees meer

Op vakantie? Vakantiepark Klein Vink!

Lees meer over Klein Vink