De stad & de dorpen

De sfeer van de binnenstad, de rust en gezelligheid in de dorpen

De stad en de dorpen in Gemeente Venlo

Venlo heeft een compact en overzichtelijk winkelcentrum en de oude kern telt niet meer dan 35000 bewoners. De gezellige binnenstad kunnen we overzichtelijk opdelen in een aantal stadsdelen met elk eigen karakteristieken en charmes. Maar verder kijken dan de stad is absoluut de moeite waard. De prachtige dorpen in de gemeente hebben veel voor je in petto. Van gezellige terrassen tot bijzondere bezienswaardigheden en een prachtige omgeving.

De stadsdelen van de binnenstad

Ieder deel heeft zijn eigen charme. Vind eenvoudig je weg door de stad.

Gemeente Venlo

Venlo had na het afbreken van de stadsmuren meer ruimte nodig en aasde al jaren op het aan de overkant van de Maas gelegen dorp Blerick. Maar de Blerickenaren wilden niet en konden dat volhouden totdat de Duitse bezetter in 1940 hen ertoe dwong. Bij de grote herindeling rond de eeuwwisseling kwamen de gemeenten Tegelen en Belfeld erbij. Ook dat lag gevoelig, men geeft immers een stukje identiteit op. In 2010 meldden Arcen, Velden en Lomm zich zelf. De eigen identiteit en de daarbij behorende gezonde rivaliteit heeft niet geleden onder de herindelingen.

De gemeente Venlo bestaat nu uit de stadsdelen Venlo, met kerkdorp ’t Ven, stadsdeel Blerick met de Boekend en Hout Blerick, de stadsdelen Tegelen, inclusief Steyl, en Belfeld, Arcen Velden en Lomm.

Toeristisch Arcen of Kloosterdorp Steyl

Ga er op uit en bezoek het gezellige Arcen, het mooie Steyl of trek erop uit in de natuur.

Echte must-sees!

Dit zijn er een paar om zeker niet over te slaan