• Placeholder for 2022 05 Venlo Partners Terras 12022 05 Venlo Partners Terras 1

Een lekker lang weekend in Venlo met Pinksteren

Ontdek onze tips!

Pinksteren komt er weer aan! Een lekker lang weekend, en waar beter te besteden dan in Venlo 'natuurlik'? Duik de terrassen op, de winkels in of ontdek de dorpskernen rondom. In Venlo kun je alle kanten op dit Pinksterweekend!


Waanzinnig winkelen in Venlo

Eén ding is zeker, in Venlo kun je tijdens Pinksteren winkelen dat het een lievelust is. Van unieke boetiekjes en speciaalzaken tot bekende modeketens en fashion brands.

Lees meer
Placeholder for Header shoppenHeader shoppen

Ontdek de stad & de dorpen

Ben jij op zoek naar de bruisende binnenstad met een groot winkelaanbod? Of geniet je liever van de rustgevende dorpen? Geniet in Venlo van jouw Pinksterweekend!


Placeholder for Markt arcen headerMarkt arcen header

Arcen is een toeristische parel in de gemeente Venlo. Het pittoreske dorp is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen en is van oorsprong een vestingstadje. De overblijfselen van die geschiedenis zijn op verschillende plaatsen aanwezig.

Placeholder for 2023 SHOOT Moeder Kind Maas Veer Klooster Steyl Niels Winter2023 SHOOT Moeder Kind Maas Veer Klooster Steyl Niels Winter

In Steyl gaat een wereld voor je open. Steyl inspireert om te ontdekken, te ervaren en te genieten. Geniet van alles dat het dorp jou te bieden heeft. Van de rijke oorsprong tot aan het karakter van nu. Een lust voor het oog en de ultieme ontspanning vind je in Steyl!

Placeholder for 2021 10 Venlo Partners winkelstraten 32021 10 Venlo Partners winkelstraten 3

De Festina Lente Straatjes verrassen je door de verscheidenheid aan authentieke pandjes, unieke winkelconcepten en sfeervolle horecazaken. Al je zintuigen worden geprikkeld door de lokale ondernemers die ieder dag hun passie met je willen delen.


Venlo bezoeken met kinderen

Op pad met het hele gezin tijdens Pinksteren? Er is in Venlo eindeloos plezier voor de jongste bezoekers en hun familie! Of je nu op zoek bent naar spannende avonturen in de frisse buitenlucht of de beste plekjes om op te warmen. Venlo heeft voor ieder wat wils en is de plek waar jullie samen geweldige herinneringen gaan maken!

Lees meer
Placeholder for 2023 Fotografie binnenstad Venlo Niels Winter 0032023 Fotografie binnenstad Venlo Niels Winter 003

Heerlijk eten en drinken in Venlo

Geniet van culinaire hoogvliegers, hippe eettentjes of probeer een van de Venlose delicatessen zoals het Venlose friet-ei of zoorvleis (zuurvlees). In Venlo kun je met een gerust hart (en rammelende maag!) aan tafel plaatsnemen. Let op! Het kan wel druk zijn tijdens Pinksteren, dus denk eraan om te reserveren!

Lees meer
Placeholder for 2023 LOCATIE Cultuur Grenswerk Café WEB Niels Winter 152023 LOCATIE Cultuur Grenswerk Café WEB Niels Winter 15

Cultuur in Venlo, dat zit wel snor

Venlo is een culturele stad, van grote culturele instellingen met meer dan 200 voorstellingen, tot kleine filmtheaters met een uniek arthouse programma, en musea, kunstgaleries en ateliertjes-achterom! Er is voor ieder wat wils, of je nu alleen op pad gaat, met je (klein)kinderen het avontuur opzoekt, of met een vriend of vriendin je laat onderdompelen in het cultuurrijke Venlo.

Lees meer
Placeholder for VP 220721 015aVP 220721 015a

Frisse lucht genoeg in Venlo

Zin in een ontspannende wandeling, wil jij juist flink de pas erin of spring jij het liefste op de fiets om de omgeving te verkennen op je vrije dag(en) tijdens Pinksteren? Wie wat langer rondkijkt zal verrast zijn over de hoeveelheid natuur die de gemeente omzomen en de Maas die Venlo en haar dorpskernen aan elkaar verbindt.

Ontdek de natuur
Placeholder for Fietsen in VenloFietsen in Venlo

Evenementen en activiteiten

In Venlo bruist het van de activiteiten. Op zoek naar de leukste optredens, tentoonstellingen, clubavonden, markten en voorstellingen rondom Pinksteren? In onze uitagenda vindt je alle actuele activiteiten die er in de regio te beleven zijn