• Placeholder for Passiespelen headerPassiespelen header

Passiespelen

Meer dan 50 voorstellingen in De Doolhof in Tegelen

Passiespelen 2021 in Tegelen

In 2021 is Noord-Limburg weer in de ban van de Passiespelen! Een grootschalig en uniek theaterspektakel voor jong en oud, dat om de vijf jaar in openluchttheater De Doolhof in Tegelen wordt opgevoerd. Hier vind je alle informatie over de Tegelse Passiespelen en wat je verder in Tegelen en Steyl kunt beleven.

DE PASSIESPELEN TEGELEN 2021 GAAN DOOR!

Op zaterdag 3 juli vinden in openluchttheater De Doolhof de eerste twee voorstellingen plaats van de 21ste Tegelse Passiespelen. Tot en met zondag 5 september worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee maal per dag, zonder pauze en coronaproof.


Passiespelen

Dit jaar kun je de 21ste editie van de Tegelse Passiespelen meebeleven. De eerste twee voorstellingen met de titel ‘Hem achterna’ vinden plaats op 3 juli. Het spel gaat in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen in première! Een voorstelling die schuurt, raakt en verbindt. Wil je naast de voorstelling ook een arrangement boeken of beleven wat er verder in Groot-Venlo te doen is? Dit is uiteraard ook mogelijk!

LEES MEER OVER DE PASSIESPELEN EN DE ARRANGEMENTEN
Placeholder for Passiespelen thumbPassiespelen thumb

Tegelen

Tegelen is samen met het naastgelegen kloosterdorp Steyl één van de stadsdelen van Venlo met een eigen unieke dynamiek. Naast dat je in Tegelen en Steyl prima op pad kunt voor je boodschappen en kunt shoppen word je verrast door hetgeen er te doen en te zien valt, zoals het Keramiekcentrum en een Kloosterorde van missionarissen.

Het Tegelse winkelcentrum waar nog gratis geparkeerd kan worden is aangenaam compact. Alles kan wandelend worden ontdekt. Toch is het gezellige centrum groot genoeg om te kunnen genieten van verrassende winkeltjes, leuke terrassen, fijne restaurantjes en talloze activiteiten in de omgeving voor jong en oud. Op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur is de weekmarkt te vinden op het Wilhelminaplein en op donderdag zijn de winkels tot 20.00 uur geopend.


Steyl

De laatste decennia is er sprake van een terugloop in de bezetting van de kloostergebouwen. De toeristisch-recreatieve en culturele bestemming van Steyl is op die manier belangrijker geworden. De monumentale gebouwen en historische tuinen worden in stand gehouden en gekoppeld aan de maascorridor. Het kloosterdorp is recent aangewezen als rijksbeschermd dorpsgezicht.

LEES MEER
Placeholder for Steyl thumbSteyl thumb

Niet te missen pareltjes

in Tegelen en Steyl

Cultuur

Jochumhof

Botanische tuinen

Placeholder for Jochumhof Thmbnail VenloJochumhof Thmbnail Venlo
Cultuur

Limburgs Schutterijmuseum

Schutterijhistorie en tradities

Placeholder for Schutterijmuseum VenloSchutterijmuseum Venlo
Cultuur

Het Missiemuseum

Museum in Kloosterdorp Steyl

Placeholder for Missiemuseum collectie SchmutzerMissiemuseum collectie Schmutzer
Cultuur

Tiendschuur

Dat is toch in Tegelen ergens?

Placeholder for Tiendschuur thumbnailTiendschuur thumbnail
Eten en drinken

Aubergine

Exclusief dineren op een exclusieve locatie

Placeholder for Aubergine thumbAubergine thumb
Cultuur

Het Wereldpaviljoen

Ervaren, beleven en doen

Placeholder for Wereldpaviljoen tumbWereldpaviljoen tumb

Wat langer blijven?

Na een dag in Venlo en omgeving is het heerlijk thuiskomen in een gastvrij en mooi (stads)hotel of gezellige bed en breakfast. Of met een hele groep in een riante groepsaccommodatie of appartement. Met het hele gezin overnachten op een camping of vakantiepark is natuurlijk ook mogelijk en staat voor ultiem genieten van al het goede wat Venlo en omgeving te bieden heeft.

LEES MEER
Placeholder for Kasteel vooraanzicht thumb 1Kasteel vooraanzicht thumb 1

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief