• Placeholder for Venlo Partners citymarketing Venlo thumb KiiwimiVenlo Partners citymarketing Venlo thumb Kiiwimi

Over Venlo Partners

De citymarketing en -managementorganisatie van Venlo

Over Venlo Partners

Venlo Partners is als citymarketingorganisatie actief in het verbinden van partijen en initiatieven die Venlo via de binnenstad, evenementen en het studentenleven verder op de kaart zetten. Nieuwe en bestaande initiatieven worden aangejaagd. Lokale en regionale initiatieven worden ‘omarmd’ en gekoppeld aan de ‘branding’ van het merk Venlo.

Venlo Partners is door haar strategische samenwerkingsverbanden en haar pragmatische daadkracht als citymarketingorganisatie een onmisbare schakel tussen regionale ambities en de realisatie van projecten.


Onze doelstelling

Stichting Venlo Partners heeft ten doel:

  • het imago van de stad Venlo en haar omgeving te ontwikkelen en voortdurend te verbeteren
  • het versterken van het economisch functioneren en het verbeteren van de attractiviteit en representativiteit van de stad Venlo
  • bijdrage leveren aan het verbeteren van het woon-, verblijfs- en vestigingsklimaat van de stad Venlo

Onze werkzaamheden

De werkzaamheden van Venlo Partners vallen uiteen in twee werkvelden: citymarketing en citymanagement.

De citymarketingactiviteiten richten zich op het positief beïnvloeden van de associaties die de doelgroepen met (groot) Venlo hebben. Om dit te bereiken worden campagnes en activiteiten opgezet om de doelgroepen te bereiken, te raken en te activeren met een afgestemde marketingboodschap. Venlo Partners treedt op als strategische marketingpartner in Groot Venlo en beschermer van het merk Venlo.

De citymanagementactiviteiten richten zich primair op het gebied dat onder de reclamebelastingverordening valt en secundair op aanliggende gebieden en de aanvoerroutes die belangrijk zijn voor het functioneren van de binnenstad.

De activiteiten zijn opgebouwd rondom de volgende thema’s:

  • Basis op orde
  • Ken je klant
  • Het centrumgebied als merk
  • Ontwikkeling ondernemers
  • Evalueren en evolueren
  • Samenwerken.

Beleidsplan en jaarverslag

De wijze waarop wij in 2022 invulling geven aan onze werkzaamheden is te vinden in ons jaarplan. Wil je weten wat we afgelopen jaar gedaan hebben, download dan ons meest recente jaarverslag (inclusief exploitatieoverzicht).


Hoe we dat doen

Om de opdrachten uit te kunnen voeren werkt Venlo Partners nauw samen met een sterk team zzp’ers met elk hun specifieke expertise en de mogelijkheid om mee te kunnen bewegen met de dynamiek van city marketing. En wat ze delen is natuurlijk de liefde voor de stad. En dat verbindt ons.