Bruisend Q4

Creatief, modern en cultureel verantwoord

Q4: Van Hektor tot Manhattan

Hoe creëer je een bruisende stadswijk? Heel simpel. Neem één verloederde buurt , een dosis malafide ondernemers, een snufje corruptie en een flinke berg straatrumoer. Stuur Hektor* op dit zooitje ongeregeld af en geef de ontruimde panden in bruikleen aan creatievelingen. Trek vervolgens een blik eigentijdse architecten open, laat hen een tijdje stoeien met dit culturele broeinest en hopsa... Daar heb je het nieuwe Q4: Venloos binnenstedelijke woon-werkwijk met culturele ambiance van grootstedelijke allure.

Het grootstedelijke gevoel

Het Manhattan van Venlo, met creatieve industrie, cradle-to-cradle-woningen, hippe eettentjes, ateliers, galeries, designerstores en multifunctionele lofts voor de moderne stedeling.

Met grote musea, kantoorflats, bankgebouwen, wolkenkrabbers en een Central Park ... Oké, oké, we draven misschien een beetje door. Maar áls Venlo érgens het grootstedelijk gevoel kan oproepen, dan is het wel in Q4.

Wie is toch die Hektor van Q4?

In 2001 startte de Gemeente Venlo het project Hektor, een integrale aanpak van de drugsoverlast in de binnenstad. Drugspanden zijn actief verworven en krijgen tot het moment van herontwikkeling een culturele invulling. de wijk heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ware hotspot voor creatievelingen, hipsters en startende ondernemers.

Beleza Pura

Een mooie huid is binnen handbereik ook voor jou! Als het gaat om een mooie huid is dit toch wel ‘where de magic happens’. Beleza Pura staat voor een volledige en effectieve verzorging van de huid gericht op een totale huidverbetering. Je kunt hier terecht voor uiteenlopende huidbehandelingen, nagelbehandelingen, permanente make-up en meer. Een behandeling bij Beleza Pura is voor velen een geluksmomentje, heerlijke ontspanning en rust. Genieten!

Lees meer

Plan je een citytrip? Bekijk dan ook deze stadsdelen!