Het Limburgs Museum

Spraakmakende tentoonstellingen voor jong & oud

Spraakmakende tentoonstellingen voor jong & oud

Hét Cultuurhistorische museum van Limburg! Het Limburgs Museum in Venlo is een belevenis op zich en zeer geschikt voor families. Er worden spraakmakende wisseltentoonstellingen georganiseerd die bij jong én oud tot de verbeelding spreken. Een kwart miljoen jaar collectieve geschiedenis wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd.

Bezoek de website van het Limburgs Museum

Om de hoek: Museum van Bommel van Dam

Venlonaren zien haar nog zo voor zich. Reina van Bommel-Van Dam. Ze was een echte madame, onlosmakelijk verbonden met haar sigaartjes. In haar jonge jaren legde ze samen met haar man Maarten een indrukwekkende kunstcollectie aan die de basis vormde voor wat later Museum Van Bommel-Van Dam werd, een museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Bezoek de website van Museum van Bommel van Dam

In de buurt

Het Limburgs Museum is gesitueerd direct tegenover het Centraal station. De gezellige Venlose binnenstad is daarmee op loopafstand bereikbaar, beginnen de met de gezellige Parade en direct daaraan gelegen de oude Venlose binnenstad.

Aan de andere zijde van het Limburgs Museum bevindt zich het Julianapark, het grootste park in de binnenstad met zeer veel recreatiemogelijkheden. In de zomer is het Julianapark tevens het decor van enkele grote festiviteiten zoals het Zomerparkfeest, Stereo Sunday en A day in the Park.