Kloosterdorp Steyl
Tegen het einde van de negentiende eeuw stichtte pater Arnold Janssen, als gevolg van de toen plaatsvindende Kulturkampf in Duitsland, een kloosterorde van missionarissen in Steyl. Al snel volgden twee vrouwelijke kloosterordes en werd er een missiemuseum, een drukkerij en een botanische tuin gerealiseerd: allemaal in de kern van Steyl.
Zo vormt zich een uitzonderlijke enclave van katholiek erfgoed, zoals er in Nederland geen ander te vinden is: het Kloosterdorp Steyl. Welkom 'op' Steyl!
Missiemuseum
In Steyl vindt je het Missiemuseum. Een absolute must see als je dit dorp bezoekt. Stap met jouw kijk op de wereld in deze tijdcapsule van metershoge vitrines en ontdek inspirerende, authentieke en verborgen verhalen. En zorg vooral ook dat je kleingeld meeneemt voor Joseph, de iconische opgezette bruine beer die bij de ingang van het museum staat!
Kom tot rust in het
Steyl werd eind 19e eeuw gevormd toen er verschillende katholieke kloostergemeenschappen neerstreken. De historie is nog altijd zichtbaar en voelbaar in dit bijzondere dorp. Wandel langs en bezoek de indrukwekkende kloosters, kerken en kapelletjes, en kom tot rust en bezinning.
Leuk voor en met kinderen
Een dagje eropuit met het hele gezin? Ook dan zit je in Steyl goed. Stap bij het Wereldpaviljoen in het vliegtuig naar Nicaragua en Ghana, bezoek het historische Ketelhuis of maak kennis met eeuwenoude tradities in het Limburgs Schutterij Museum.
Geniet van het groen
In Kloosterdorp Steyl begeleidt de Maas je aan een kant, met aan de andere kant de prachtige kloosters. Een lust voor het oog en de ultieme ontspanning vind je in Steyl!
Eten en drinken in Steyl
Op zoek naar een vers gebrouwen biertje, een lekker lunch of diner of een verkoelend ijsje? Bij onderstaande locaties ben je van harte welkom!
Overnacht in stijl 'op' Steyl
Op de grens van Steyl en Tegelen ligt het prachtige Château de Holtmühle. Even terug naar de romantiek van de Middeleeuwen met de luxe van nu. In het restaurant Die Alde Heerlickheijt laat de chefkok zich inspireren door de Franse keuken met moderne en oosterse invloeden, bereid met verse ingrediënten van het Limburgse land.