• Placeholder for Steyl headerSteyl header

Kloosterdorp Steyl

Genieten van het pittoreske Steyl

Kloosterdorp Steyl

Tegen het einde van de negentiende eeuw stichtte pater Arnold Janssen, als gevolg van de toen plaatsvindende Kulturkampf in Duitsland, een kloosterorde van missionarissen in Steyl. Al snel volgden twee vrouwelijke kloosterordes.

Daarnaast wordt er een missiemuseum, een drukkerij en een botanische tuin gerealiseerd: allemaal in de kern van Steyl. Zo vormt zich een uitzonderlijke enclave van katholiek erfgoed, zoals er in Nederland geen ander te vinden is: het Kloosterdorp Steyl.


Een rijksbeschermd dorpsgezicht

De laatste decennia is er sprake van een terugloop in de bezetting van de kloostergebouwen, waardoor de toeristisch-recreatieve en culturele bestemming van Steyl op die manier belangrijker is geworden! De monumentale gebouwen en historische tuinen worden in stand gehouden en gekoppeld aan de Maascorridor. Het kloosterdorp is recent nog aangewezen als rijksbeschermd dorpsgezicht. Wat een mooi nieuws!

Placeholder for Villa Moubis steylVilla Moubis steyl

Zeker doen!

Cultuur

Het Missiemuseum

Museum in Kloosterdorp Steyl

Placeholder for Missiemuseum collectie SchmutzerMissiemuseum collectie Schmutzer
Cultuur

Limburgs Schutterijmuseum

Schutterijhistorie en tradities

Placeholder for Schutterijmuseum VenloSchutterijmuseum Venlo
Cultuur

Jochumhof

Botanische tuinen

Placeholder for Jochumhof Thmbnail VenloJochumhof Thmbnail Venlo

Restaurant Aubergine

Wie op een mooie zomerse dag neerstrijkt op het prachtige terras van Aubergine in Steyl zal zich koesteren in die zalige rust. Patron-cuisinier Paul Pollux en echtgenote May maken er een erezaak van om hun gasten een culinaire avond te bezorgen met een perfecte maaltijd en mooie wijnen met daarna de mogelijkheid om in één van de luxe suites te overnachten.

Placeholder for Aubergine thumbAubergine thumb