• Placeholder for Maasboulevard headerMaasboulevard header

Groene stad aan de Maas

Heerlijk genieten in een groene omgeving

Wandelen & fietsen in de groene stad aan de Maas

Wie wat langer in Venlo rondkijkt zal verrast zijn over de hoeveelheid groen in en om de stad. Tegen de noordgrens ligt Nationaal Park de Maasduinen en aan de Duitse kant ligt een aaneengesloten natuurgebied dat groter is dan de Veluwe! De Maas stroomt langs de binnenstad en aan de westgrens begint de Peel.


Een fietstocht door Venlo

Een ideale manier om de groene stad te ontdekken is de fiets. Noord-Limburg is fietsvriendelijk, redelijk vlak en voor de enkele klimmetjes hoeft niemand bang te zijn. Verdwalen is er bijna onmogelijk dankzij het uitgebreide fietsknopennetwerk.

Bekijk de fietsroutes
Placeholder for Fietsen in VenloFietsen in Venlo

Prachtige wandelroutes

Ook voor de wandelaars heeft de regio fraaie routes uitgezet: van de ouderwetse gekleurde-paaltjes-tochten tot Santiago de Compostella route! De Pieterpadwandelaars lopen dwars door de fraaie Venlose binnenstad. Wie groen Venlo wil ontdekken kan terecht bij Toeristen Informatie Venlo waar wandel- en fietskaarten in alle soorten en maten aanwezig zijn. Kijk ook op de website van Visit Noord-Limburg om alvast inspiratie op te doen. Fietsen zijn op verschillende plaatsen te huur en oplaadpunten voor e-bikes zijn er voldoende.

Bekijk de wandelroutes
Placeholder for Wandelen in VenloWandelen in Venlo

Genieten van de Venlose Havens

Venlo is een stad aan de Maas, vandaar dat de stad niet één maar twee havens heeft om recreatief te gebruiken. Daarnaast bevind zich in Blerick een industriële overslag haven, die door de rijke lokale logistieke industrie intensief gebruikt wordt.

Placeholder for Passantenhaven BlerickPassantenhaven Blerick
Placeholder for Maasboulevard thumbnail havenMaasboulevard thumbnail haven

De Venlose parken

In het Julianapark direct bij het centrum van Venlo zijn veel verschillende functies bij elkaar gebracht. In het ontwerp van het park is met grastaluds een verwijzing gemaakt naar de oude stadswallen en grachten, waarvan ondergronds nog resten aanwezig zijn.

Lees meer
Placeholder for Julianapark fontein VenloJulianapark fontein Venlo

Een breed sport- en activiteitenaanbod

Wat Venlo biedt:


Bourgondisch Venlo

Venlo is rijk aan een bourgondisch verleden en cultuur, mede daarom kun je in geheel Venlo, en zeker ook in de Stadshaven, een breed aanbod van restaurants, grand-cafés en horeca vinden.

Placeholder for Restaurant de werf VenloRestaurant de werf Venlo