• Placeholder for Ondernemers evenementOndernemers evenement

Ondernemen in Venlo

Je maakt het in Venlo!

Venlo: passie voor innovatie en ondernemerschap

Venlo mag je gerust een stad noemen met een ondernemend superkarakter. In Venlo houdt men van aanpakken en samenwerken en er heerst een echte winnaarsmentaliteit als het gaat om ondernemen, zowel in het MKB als in het grootbedrijf. Jaarlijks slepen vele ondernemers en ondernemingen (inter)nationale prijzen in de wacht voor klantgerichtheid of inventiviteit.

Venlo speelt een belangrijke rol in ondernemend Nederland en daarbuiten, de regio werd meerdere keren uitgeroepen tot logistieke hotspot van Europa en heeft het op een na grootste tuinbouwgebied van Nederland. In de maakindustrie zijn diverse bedrijven vertegenwoordigd die op de wereldmarkt een belangrijke rol spelen.


Winkeliersvereniging Venlostad.com

De belangen van de winkeliers in de binnenstad van Venlo worden behartigd door Venlostad.com. Samen zorgen ze voor een aantrekkelijke stad waar het leuk winkelen is.

De website van Venlostad.com
Placeholder for Salagerij schreinemachers Venlo thumbnailSalagerij schreinemachers Venlo thumbnail

Alle ruimte om je succesvol te ontwikkelen

Dat je het in Venlo kunt maken is allang bewezen. Laten we elkaar helpen groeien!

Op een ander niveau en zeker net zo belangrijk zijn er de lokaal actieve ondernemers in de horeca of detailhandel die zorgen voor de onderscheidende parels. Ook starters zien Venlo als een goede voedingsbodem voor een gezond bedrijf. Voor hen is er alle ruimte om zich succesvol te ontwikkelen, dankzij stimuleringsregelingen en samenwerkingsverbanden van onder andere onroerendgoedeigenaren, gemeente en financiƫle dienstverleners.


Een rijke ondernemershistorie

Venlo kent een rijke ondernemershistorie, wat niet zo verwonderlijk is. Met de ligging aan de Maas, vlakbij de grens met Duitsland en vele vliegvelden in de nabijheid, is internationaal ondernemen in Venlo wel erg interessant. Een van de grootste containerterminals van Nederland. Als ondernemer heb je in Venlo bovendien legio mogelijkheden om in contact te komen met andere ondernemers en nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand te brengen.

Ondernemerschap en Venlo zijn nauw met elkaar verbonden. Je maakt het in Venlo!


Ondernemend Venlo

De vele bedrijven op de industrieterreinen in Venlo zijn verenigd in Ondernemend Venlo. Namens circa 1.000 leden zet het bestuur zich in voor het stimuleren en versterken van de regionale economie, in samenwerking met onderwijs en overheid.

WEBSITE VAN ONDERNEMEND VENLO
Placeholder for OndernemendvenloOndernemendvenlo

Invest in Venlo

Venlo is een ondernemende stad, met een karakter dat zich kenmerkt door durf en door aanpakken. Innovatie en vernieuwing zijn onmisbaar. Invest in Venlo richt zich op acquisitie voor de buitengebieden van Venlo. Venlo ligt centraal tussen de Randstad Holland en het Midden-Europese achterland. Heel strategisch dus. Door zijn uitstekende ligging ten volle uit te buiten, is Venlo uitgegroeid tot logistieke hotspot van Nederland, na Rotterdam en Schiphol. Behalve in logistiek is Venlo sterk in agro & food, kennisintensieve en maakindustrie en retail. Samen met logistiek zijn dat de pijlers onder een sterke stedelijke economie.

Daarnaast is Venlo een leefbare stad. Groot genoeg om alle stedelijke voorzieningen te bieden, maar tegelijk een stad met een menselijke maat. Een groene stad in een groene omgeving. Een perfecte stad om te leven, te werken, te studeren, je kinderen te laten opgroeien en te ondernemen. Investeren in Venlo is daarom een goed idee. Heb je plannen op dit gebied? Dan is Invest in Venlo de gesprekspartner die je zoekt.


Brightlands Campus Greenport Venlo: innovatief hart van de regio

Op het voormalig Floriadeterrein ligt het epicentrum van de Brightlands Campus Greenport Venlo: het innovatieve hart van Noord-Limburg. Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid werken hier samen aan vernieuwende oplossingen op het gebied van voedsel, voeding en gezondheid.

WEBSITE VAN BRIGHTLANDS CAMPUS
Placeholder for Brightland greenport campus VenloBrightland greenport campus Venlo

Venlo Convention Bureau

De ideale bestemming voor jouw zakelijke bijeenkomst is Venlo. De regio Venlo, gelegen op de grens met Duitsland, is namelijk zowel centraal als internationaal gelegen. Ben jij op zoek naar de ideale bestemming voor een congres of zakelijke bijeenkomst?

Maak kennis met het Venlo Convention Bureau
Placeholder for Cs Van der Valk Hotel Venlo 2 16Cs Van der Valk Hotel Venlo 2 16