• Muziek header

Muziek in Venlo

Muziekevenementen rond Sinterklaas en Kerst

Muziek in Venlo

Gedurende de gehele Winter in Venlo periode vinden er verschillende optredens plaats. Sommige op een vaste locatie en andere trekken rond door de binnenstad. Geniet van mooie muziek en prachtige kerstoptredens in onze sfeervolle binnenstad.

Woensdag en zaterdag in de Bibliotheek – Voorleesuurtje!

Elke woensdag om 14.30 uur en zaterdag om 11.00 uur is het voorleesuurtje in de bibliotheek. Aanmelden hoeft niet en het is ook nog eens helemaal gratis.

26 november - Sinterklaas Kapoentje

Mooie muziek, komische acts en uiteraard alle bekende Sinterklaasliedjes om heerlijk mee te zingen door Showorkest Harmonie Fortissimo.

5 december –De Notenkraker in Citycinema, live vanuit Londen

Het winterseizoen is ook de tijd van de grote balletvoorstellingen. The Royal Ballet danst de Notenkraker. Direct en live vanuit Londen kun je deze voorstelling meebeleven bij Citycinema in Venlo.

14 december – Concert op het station

Koninklijke Zangvereniging Venlona zingt om 19.00 uur op het station haar jaarlijkse ARRIVA concert.

16 december - Kerst in de binnenstad

Campanella brengt de mooiste kerstliederen ten gehore. Ratatouille’s kerstkoor zingt in de binnenstad Musicalgroep Stella Duce verrast met een kerstspel Dickenskoor Tout Theater

16 december – Regio Voices Kerstspecial

17 december – binnenstad

Razelfanfaar Sempre Avanti Jachthoornkorps de Jagtgesellen

16 en 17 december – Viva Classic Christmas Edition

Samen met het Viva Classic Live Orchestra o.l.v. Maurice Luttikhuis brengt de Venlose bariton Sef Thissen een sfeervol kerstconcert. Speciaal voor dit concert heeft Thissen diverse topsolisten uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Zij nemen u mee op een muzikale reis met de mooiste klassieke melodieën en onvergetelijke kersttraditionals.

17 december – To the movies: Howards End

In De Nieuwe Scene wordt ‘Kerstfilm’ Howards End vertoond, een Brits romantisch drama. Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. 13:00 ontvangst 13:15 1e helft film/14:30 High Tea/ 15:15 2e helft film tot 16:30 kosten €21,50 en €19,50 Filmpas Reserveren niet mogelijk, kaartverkoop tot uiterlijk 14 december via reserveren@nieuwescene.nl

17 december – Muziek tijdens de kerstmarkt in hartje Velden

Proef de Kerstsfeer met muzikanten, koren en dansgroepen tijdens de kerstmarkt in hartje Velden. Van 11.00 uur tot 17.00 uur.

17 december - Top 2000 Concert

Top2000 concert met het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo met medewerking van o.a. Frans Pollux, Baer Traa enz. met Band in Grenswerk. Inloop vanaf 14:00. Concert begint om 15:00 uur. Entree: gratis!

19 t/m 22 december - De 7 Hemele-Ein bizar Kersverhaol!

De breurs Wieke en Miel, eur ega's Nel en Mien kriege met Kers ónverwach bezeuk. Ein bizar kersverhaol in ’t Venloos dialek, in de Maaspoort.

21 december- Charkov Staats Ballet brengt de Notenkraker

Rond Kerst zijn er vele tradities en een van de aangenaamste daarvan is om met de hele familie weg te dromen bij ‘De Notenkraker’. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, die door een groot orkest wordt uitgevoerd, de virtuoze danspartijen van Petipa en Ivanov, het schitterende corps de ballet en het sfeervolle decor maken van het fameuze ballet namelijk een ongeëvenaard kerstfeest voor jong en oud. De balletklassieker vertelt het verhaal van Clara. Op kerstavond ontvangt zij een notenkrakerspop. In haar droom komt de pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins raken al snel verliefd en zijn gelukkig, maar de Muizenkoning en zijn muizen veranderen hem in een levende Notenkraker. Het is de opmaat tot allerlei avonturen. Tickets verkrijgbaar bij Theater de Maaspoort.

21 december – Kerst in de binnenstad

22 december RGB Disco XXL in Grenswerk

The Christmas Edition. Silent disco is terug in Venlo!

23 december - Het Dickenskoor Kerstconcert

In de sfeervolle binnenstad neemt het Dickenskoor in traditionele kleding je mee op een muzikale Kerstreis.

23 december - Kerst in de binnenstad

Vocaal ensemble Vicenda zingt van 1200-1400 uur Popkoor Inspiration 14.00 uur Dickenskoor

23 december - Kerstconcert Cantate

Prachtig Kerstconcert in het sfeervolle Domani. Aanvang 20.00 uur.

24 december Nachtmis

Koninklijke Zangvereniging Venlona zingt de nachtmis. Om 19.00 uur in de Sint Martinuskerk.

24 december Kerstnacht Venlo 2017

Zonder priester en zonder preek, maar vol bezinning, saamhorigheid, inspiratie en optimisme. Voor iedereen die liever niet in de kerk zit, maar met kerstavond ook niet thuis op de bank wil zitten. 20.30 uur Grenswerk Tickets bestellen >>

25 december -Kerst in de Familiekerk

Het Franciscus koor geeft voor de 50e keer een kerstconcert in de Familiekerk. Aanvang 11.45 uur direct na de hoogmis

26 december - Kerstconcert van Sint Cecilia

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen o.l.v. John Bartels verzorgt op Tweede Kerstdag haar 40e Kerstconcert.

28 december – Allerkinder optocht

De traditionele Allerkinder optocht trekt weer door de binnenstad.

31 december Grenswerk NYE

Put your money where your mouth is en start het nieuwe jaar om 00:30 uur met Grenswerk NYE. Vier area’s vol met heerlijke house, lekkere eclectic deuntjes, stevige techno, rake disco, goeie hiphop en natuurlijk meer dan genoeg andere ongein.

4 en 5 januari - Wien bleibt Wien

‘Wien bleibt Wien’ trakteert u rond de feestdagen op de beroemdste melodieën van de grootmeesters van de Weense operette: een warm bad in de koude wintermaanden.

De muzikale leiding is wederom in handen van maestro Jeroen Weierink, die zorgt voor een heerlijk feest der herkenning in de bruisende traditie van operettestad Wenen. Tickets bij Theater de Maaspoort.

9 en 10 januari – Nieuwjaarsconcert

Traditioneel nieuwjaarsconcert harmonie Sint Caecilia en Venlona in de Maaspoort.