1929
Dit kantoorgebouw werd in 1929 gebouw door de op het achterliggende terrein gelegen dakpannenfabriek Gebroeders Teeuwen. Het ontwerp was van architect Jacq. Grubben uit Blerick. Na bijna zeventig jaar werd de band tussen kantoor en fabriek in 1998 verbroken. Vervolgens bood het markante pand onderdak aan de kantooractiviteiten van andere bedrijven. In 2020 heeft het gebouw de naam Villa Tegula gekregen.
Teeuwen
De pannenfabriek achter het kantoor werd in 1867 opgericht door Stephanus Teeuwen. Het was een van de ongeveer vijftien pannenbakkerijen die in korte tijd langs de Kaldenkerkerweg ontstonden na de ontdekking van een grote kleigroeve met uitmuntende klei op het hoogterras. Het bedrijf groeide in snel tempo en breidde uit met twee ringovens, een tegelfabriek en een gresbuizenfabriek.
Overnames
In 1973 verkocht de familie Teeuwen het bedrijf aan DSM. Vervolgens kwam de productie in handen van het Belgische Koramic, dat een geheel nieuwe pannenfabriek op het achterterrein bouwde. In 2003 werd de fabriek overgenomen door het Oostenrijkse Wienerberger en kreeg de locatie de naam Narvik Tegelen.
Lichtbaken van Venlo
Op het Teeuwen-terrein staat een 70 meter hoge schoorsteen van de voormalige tegelfabriek. Deze werd in 2021 gerestaureerd door BOEi. Beeldend kunstenaars Yvonne Rooding en Suzanne Berkers ontwierpen hiervoor een lichtinstallatie bestaande uit 31 lichtringen. Als de lichtinstallatie wit licht laat zien dan wordt er niet gecommuniceerd. Zodra er gekleurd licht te zien is, dan zit er een verhaal of boodschap achter. Daardoor heeft de schoorsteen een nieuwe functie als communicatietool gekregen en ontstaan er verhalen in licht en kleur. Overdag is de schoorsteen zichzelf en in de avond transformeert hij naar het Lichtbaken van Venlo. Meer info op https://lichtbakenvenlo.nl/