Vergeten gezichten

De Goossenspoort gaf vroeger toegang tot de Goossens-plaats: steenhouwerij/kolenhandel. Daarnaast lag vroeger het Arsenaal, een wapenmagazijn van de Minderbroeders kazerne, gelegen binnen de vestingwerken van Venlo achter het voormalig kasteel De Loohof. Het stond vlak bij de Minderbroeders kerk. In deze historische poort komen de woorden van Jaap Robben goed tot zijn recht. Kunstenaar Gies Backes heeft namelijk op deze muur licht opdoemend de mensen getekend, die hier geleefd hebben, maar waarvan we de namen niet meer weten.


Dichter

Jaap Robben (1984) is schrijver, dichter en theatermaker. Eerst wilde Robben eigenlijk archeoloog worden, hij rondde eerst zijn studie Milieu-Maatschappij wetenschappen af en ging vervolgens naar de Koningstheater Academie in Den Bosch. Sinds 2004 publiceerde Robben vijf poëziebundels en was hij vanaf 2008 twee jaar lang de Stadsdichter van Nijmegen. In augustus 2010 verscheen zijn veelbesproken boek ‘De Zuurtjes’, een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman. In het najaar van 2012 verscheen Robbens eerste prentenboek ‘Josephina’ en twee jaar later zijn debuutroman voor volwassenen ‘Birk’, die zeer lovend werd ontvangen en diverse prijzen won. In 2018 werd de roman ‘Zomervacht’ uitgebracht.

Placeholder for Goossenspoort2Goossenspoort2

De Goossenspoort (boven de ingang staat de letter G) aan de Parade. Rechts naast de poort was vroeger de steenhouwerij van Goossens gevestigd. Foto dateert uit 18 september 1961.

Bron: Archief Gemeente Venlo
Placeholder for 10 1433 0710 1433 07

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

Eten en drinken

SIAM HOUSE Thai Food & More

Een Thais eethuisje gelegen op de parade

Placeholder for 2016 11 Thai Food Siam Hous 72016 11 Thai Food Siam Hous 7
Eropuit

Kasteeltuinen Arcen

Unieke tuinen en een 17e eeuws kasteel

Placeholder for Schlossgaerten Arcen Gaerten RosariumSchlossgaerten Arcen Gaerten Rosarium
Winkels

KATT Alleen maar leuke dingen

Placeholder for Katt 01Katt 01
Erfgoud

Stadhuis

Markt 2

Placeholder for Stadhuis VenloStadhuis Venlo
Eten en drinken

Café The Seventies

Placeholder for Cafe 7ties venlo thumbnailCafe 7ties venlo thumbnail
Winkels

Beers & More

Bierspeciaalzaak met mega-assortiment

Placeholder for 2021 06 Venlo Partners Beers And More77 22021 06 Venlo Partners Beers And More77 2

Luister naar het gedicht