Vergeten gezichten

De Goossenspoort gaf vroeger toegang tot de Goossens-plaats: steenhouwerij/kolenhandel. Daarnaast lag vroeger het Arsenaal, een wapenmagazijn van de Minderbroeders kazerne, gelegen binnen de vestingwerken van Venlo achter het voormalig kasteel De Loohof. Het stond vlak bij de Minderbroeders kerk. In deze historische poort komen de woorden van Jaap Robben goed tot zijn recht. Kunstenaar Gies Backes heeft namelijk op deze muur licht opdoemend de mensen getekend, die hier geleefd hebben, maar waarvan we de namen niet meer weten.


Dichter

Jaap Robben (1984) is schrijver, dichter en theatermaker. Eerst wilde Robben eigenlijk archeoloog worden, hij rondde eerst zijn studie Milieu-Maatschappij wetenschappen af en ging vervolgens naar de Koningstheater Academie in Den Bosch. Sinds 2004 publiceerde Robben vijf poëziebundels en was hij vanaf 2008 twee jaar lang de Stadsdichter van Nijmegen. In augustus 2010 verscheen zijn veelbesproken boek ‘De Zuurtjes’, een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman. In het najaar van 2012 verscheen Robbens eerste prentenboek ‘Josephina’ en twee jaar later zijn debuutroman voor volwassenen ‘Birk’, die zeer lovend werd ontvangen en diverse prijzen won. In 2018 werd de roman ‘Zomervacht’ uitgebracht.

Placeholder for Goossenspoort2Goossenspoort2

De Goossenspoort (boven de ingang staat de letter G) aan de Parade. Rechts naast de poort was vroeger de steenhouwerij van Goossens gevestigd. Foto dateert uit 18 september 1961.

Bron: Archief Gemeente Venlo
Placeholder for 10 1433 0710 1433 07

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

Eropuit

Speelpark Klein Zwitserland

Een feest voor grote en kleine avonturiers

Placeholder for Klein Zwitersland Kidspanel 2022 Mitch van Schijndel 18Klein Zwitersland Kidspanel 2022 Mitch van Schijndel 18
Winkels

Carrièra Damesmode

Vrouwelijk volgens de laatste fashiontrends

Placeholder for 2021 10 Venlo Partners Carriera 162021 10 Venlo Partners Carriera 16
Overnachten

Bed & Boutique New Park Edition

Een wereld van rust en luxe

Placeholder for BB New Park EditionBB New Park Edition
Winkels

Intertoys

Speelgoedparadijs

Placeholder for Intertoys venlo thumbIntertoys venlo thumb
Winkels

Foto Kino Linders

Fotoservice in de breedste zin van het woord

Placeholder for Linders thumbnailLinders thumbnail
Locatie

Nachtdienst

Cor Deneer

Placeholder for Dagblad2Dagblad2

Luister naar het gedicht