De ontdekking

Om te zien of alles gekleurd is moet je ook naar boven kijken. Op een uitstekende gevel in de Klaasstraat is dit gedicht van K. Schippers aangebracht. Vroeger stond er schuin tegenover boekhandel Koops de St. Nicolaaskerk. De kerk is in 1944 bij een bombardement totaal verwoest. De naam van de straat herinnert nog aan het vroegere bestaan van de kerk.


Dichter

K. Schippers, pseudoniem van Gerard Stigter, zet zich al sinds eind jaren vijftig in om het gewone ongewoon te maken. Alles draait bij hem om het vergroten van verbazing en verwondering. Zoals een kind de omgeving in zich opneemt. Die speelse blik is kenmerkend voor de wijze waarop K. Schippers naar de wereld kijkt.

Met J. Bernlef en G. Brands richtte hij in 1958 het tijdschrift Barbarber op, waarin alle aandacht uitging naar de werkelijkheid van alledag. Hij introduceerde de ready-made als poëzievorm. K. Schippers heeft nooit een geheim gemaakt van zijn inspiratie-bronnen. Behalve de kunstenaar Marcel Duchamp waren dat de Dada-beweging met kunstenaars Kurt Schwitters en de avantgardist Theo van Doesburgh.

Voor zijn poëzie kreeg hij 1996 de P.C. Hooftprijs. Ook zijn romans zijn meermalen bekroond.


Je raakt niet uitgekeken in Venlo

Locatie

Zuster Agnes Huijn

Placeholder for Plattegrond Venlo detail klooster Trans Cedron van de annunciaten van Abraham Allard begin achttiende eeuw particuliere collectiePlattegrond Venlo detail klooster Trans Cedron van de annunciaten van Abraham Allard begin achttiende eeuw particuliere collectie
Eten en drinken

Vino d'Elmar

Voor een lekker wijntje of biertje met een hapje

Placeholder for 2016 11 Cleo W Ijncafe 22016 11 Cleo W Ijncafe 2
Eten en drinken

De Brasserie

Sfeervol eetcafé

Placeholder for 2016 11 VP De Brasserie 003 A42016 11 VP De Brasserie 003 A4
Dienstverlening

Beleza Pura

Een mooie huid binnen handbereik

Placeholder for Beleza thumbnailBeleza thumbnail
Winkels

Klimtuin Fliegerhorst

Klimmen op een oorlogsmonument

Placeholder for F Liegerhorst klimtoren Venlo thumbF Liegerhorst klimtoren Venlo thumb
Locatie

Siebel

Placeholder for Venlo siebel juweliersVenlo siebel juweliers

Beluister het fragment