Wat moet ik je geven

In de Heilige Geeststraat staat op de zijgevel van het voormalige pand van V & D een gedicht van Emma Crebolder. Het gedicht heeft Crebolder geschreven om Remy van der Grinten en zijn vrouw te gedenken. Ze maakte met hen een reis door hun oude woongebied in Tanzania. Ze maakten daar een boottocht over het Tanganyika meer naar de Chimpansees. Remy stierf in de tijd dat het vers werd aangebracht. Emma Crebolder werd in 1993 de eerste officiële stadsdichter binnen het Nederlandse taalgebied in Venlo, de stad waar ze toen woonde. Haar stadsgedichten werden gebundeld in Weerkaatst in de stroom.


Dichter

Emma Crebolder, geboren in 1942 te Sint-Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen, studeerde Duitse taal- en letterkunde. Na een verblijf van enkele jaren in Tanzania deed zij aan de universiteiten van Leiden en Keulen een studie Afrikaanse talen en Bantoeïstiek, met als hoofdvak Swahili.

Het centrale thema in haar werk: De zoektocht naar het raadsel van het leven en de mysteries waarmee het bestaan wordt omgeven.

Zij publiceert in verschillende literaire tijdschriften. Bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam verschenen het afgelopen decennium vier bijzondere bundels: Vergeten, Vallen, Verzoenen en Opsnuiven.


Je raakt niet uitgekeken in Venlo

Eten en drinken

Grand-Café Deckers

Gastvrij met een hoofdletter G

Placeholder for Grand Cafe deckers venlo thumbGrand Cafe deckers venlo thumb
Winkels

Rituals

Ontdek de wondere wereld van Rituals

Placeholder for Rituals thumbnailRituals thumbnail
Winkels

Odido

Mobiele provider met telefoons en meer

Placeholder for LOCATIE OdidoLOCATIE Odido
Winkels

Hakan Supermarkt

Voor al jouw exotische producten

Placeholder for Hakan Supermarkt Venlo thumbHakan Supermarkt Venlo thumb
Eten en drinken

Kefee Hatseflats

Placeholder for 2019 03 VP Kefee Hatse Flats 022019 03 VP Kefee Hatse Flats 02
Eten en drinken

Brasserie Basiliek

Placeholder for Pasted Graphic 1Pasted Graphic 1

Luister naar het gedicht