• Placeholder for 080528 ZON ASPERGES LR080528 ZON ASPERGES LR

Limburgs goud!

Het aspergeseizoen is weer van start gegaan!

Limburgs goud!

De term Limburgs Goud verwijst naar het typische streekproduct uit Limburg: de asperge! Vanaf begin februari tot eind juni is het officieel het aspergeseizoen, wat betekent dat de groente dan volop verkrijgbaar is.

Op deze pagina staat onder andere waar je de lekkerste aspergegerechten haalt in Venlo, plekken waar je asperges kunt kopen en inspiratie om zelf met asperges aan de slag te gaan in je eigen keuken.


Aspergegerechten uit de binnenstad

Waar haal je nu de beste asperges? In de binnenstad van Venlo zijn een aantal restaurants die deze heerlijke asperges verkopen.

Placeholder for Asperge gerechtenAsperge gerechten

Een heerlijke aspergesoep met ham & ei. Perfect als brunch, lunch, voorgerecht of tijdens de high tea! Eet deze soep bij Eetcafé Hemingway.

Placeholder for UwebdansUwebdans

Ken je deze al? De aspergekroket van Friture Picadilly. Heerlijk als tussendoortje!

Placeholder for Valuas aspergesValuas asperges

Een diner op hoog niveau? Dat kan! Bij Chez l'Hêtre kun je weer genieten van heerlijke asperges. Snel, voordat het seizoen weer voorbij is!


Wist je dat...

De eerste tekenen van aspergeconsumptie zijn gevonden in de piramide van Sakkara in Egypte? Wat ook leuk is om te weten is dat de langste asperge, ooit gestoken, maar liefst 3,11 meter lang is! En wist je al dat groene asperges hetzelfde zijn als witte asperges, maar de groene boven de grond groeien en de witte onder de grond?


Haal hier je asperges!

Asperges zijn op veel verschillende plekken te koop in Limburg. Het lekkerste koop je ze natuurlijk lokaal, bij jouw lokale boer of supermarkt. Hieronder een paar adresjes waar je tijdens het seizoen heerlijke asperges kunt kopen.

Placeholder for Van Wijlck AspergesVan Wijlck Asperges

Van Wijlick Asperges

Van Wijlick Asperges in Velden is sinds 14 maart weer van start gegaan met de verkoop van hun asperges. Zij steken iedere dag met veel liefde de asperges vers van het land.

Placeholder for Beej BendersBeej Benders

Beej Benders

Beej Benders staat bekend om de lokale producten. Waar mogelijk, werken zij samen met lokale teelers. Ook bij Beej Benders haal je asperges in het seizoen.

Placeholder for Streekwinkel Het VorstStreekwinkel Het Vorst

Streekwinkel Het Vorst

Bij Streekwinkel Het Vorst koop je heerlijke dagverse asperges, van eigen grond en uit eigen kas.


3 x lekkere aspergerecepten

Ga aan de slag en maak zelf eenvoudig een heerlijk gerecht klaar met asperges!

Aspergekroketten

Tijdens het aspergeseizoen is het leuk om zelf eens aspergekroketten te maken. Deze worden gemaakt met de bekende witte asperges. De website Verse Oogst deelt hun recept, met een video met kookinstructies.

Asperges met kabeljauw en tuinbonen

Maak een heerlijk gerecht met asperges, kabeljauw en tuinbonen. Wouter Verheijen, van restaurant Cabillaud in Venlo, legt dit gerecht eenvoudig stap voor stap uit.

Traditionele asperges

Asperges op traditionele wijze zijn altijd goed! De blog Liefs Uit Limburg deelt een heerlijk recept hiervoor.

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief