• 080528 ZON ASPERGES LR

Limburgs goud!

Het aspergeseizoen is weer van start gegaan!

Limburgs goud!

De term Limburgs Goud verwijst naar het typische streekproduct uit Limburg: de asperge! Vanaf begin februari tot eind juni is het officieel het aspergeseizoen, wat betekent dat de groente dan volop verkrijgbaar is. Op deze pagina staat onder andere waar je de lekkerste aspergegerechten haalt in Venlo, plekken waar je asperges kunt kopen en inspiratie om zelf met asperges aan de slag te gaan in je eigen keuken.

Wist je dat de eerste tekenen van aspergeconsumptie zijn gevonden in de piramide van Sakkara in Egypte? Wat ook leuk is om te weten is dat de langste asperge, ooit gestoken, maar liefst 3,11 meter lang is! En wist je al dat groene asperges hetzelfde zijn als witte asperges, maar de groene boven de grond groeien en de witte onder de grond?


Aspergegerechten uit de binnenstad

Waar haal je nu de beste asperges? In de binnenstad van Venlo zijn een aantal restaurants die deze heerlijke asperges verkopen.

Placeholder for Asperge gerechten Asperge gerechten

Een heerlijke aspergesoep met ham & ei. Perfect als brunch, lunch, voorgerecht of tijdens de high tea! Haal deze soep af bij Eetcafé Hemingway.

Placeholder for Uwebdans Uwebdans

Ken je deze al? De aspergekroket van Friture Picadilly. Heerlijk als tussendoortje!

Placeholder for Valuas asperges Valuas asperges

Een diner op sterrenniveau aan huis? Dat kan! Bij Valuas kun je een geheel menu bestellen. Raad eens welk gerecht als hoofdgerecht... asperges!


Haal hier je asperges!

Asperges zijn op veel verschillende plekken te koop in Limburg. Het lekkerste koop je ze natuurlijk lokaal, bij jouw lokale boer of supermarkt. Hieronder een paar adresjes waar je tijdens het seizoen heerlijke asperges kunt kopen.

Placeholder for Van Wijlck Asperges Van Wijlck Asperges

Van Wijlick Asperges

Van Wijlick Asperges in Velden is sinds 22 maart weer van start gegaan met de verkoop van hun asperges. Zij steken iedere dag met veel liefde de asperges vers van het land.

Placeholder for Beej Benders Beej Benders

Beej Benders

Beej Benders staat bekend om de lokale producten. Waar mogelijk, werken zij samen met lokale teelers. Ook bij Beej Benders haal je asperges in het seizoen.

Placeholder for Streekwinkel Het Vorst Streekwinkel Het Vorst

Streekwinkel Het Vorst

Bij Streekwinkel Het Vorst koop je heerlijke dagverse asperges, van eigen grond en uit eigen kas.


3 x lekkere aspergerecepten

Ga aan de slag en maak zelf eenvoudig een heerlijk gerecht klaar met asperges!

Aspergekroketten

Tijdens het aspergeseizoen is het leuk om zelf eens aspergekroketten te maken. Deze worden gemaakt met de bekende witte asperges. De website Verse Oogst deelt hun recept, met een video met kookinstructies.

Salade van asperges en gamba’s

Maak een frisse zomerse salade met asperges en gamba’s, maar dan met een Aziatische twist. Wouter Verheijen, van restaurant Cabillaud in Venlo, legt dit gerecht eenvoudig stap voor stap uit.

Asperges op klassieke wijze

Asperges op traditionele wijze zijn altijd goed! De blog Liefs Uit Limburg deelt een heerlijk recept hiervoor.


Aspergerie - Maaspoort

Elk jaar zodra de eerste asperges er weer zijn, vindt er jaarlijks een exclusief diner plaats op het podium van de Rabobank Venlo zaal. Deze zaal wordt omgetoverd tot een prachtige dinerlocatie waar maarliefst 250 gasten kunnen genieten van een viergangenmenu op basis van asperges, natuurlijk! Dit diner wordt georganiseerd door De Maaspoort Theater & Events. Dit jaar zal de Aspergerie niet doorgaan vanwege Covid-19. Laten we hopen dat we volgend jaar weer mogen genieten van deze heerlijke gerechten!