In Venlo geen discussie over wat er eerder was; de kip of het ei. Nee, in Venlo gaat het over de friet of het ei! Het frietei een perfect hardgekookt ei die wordt omarmd door een heerlijk romige kerrieragout en in een jasje van paneermeel op 180ºC goudbruin gefrituurd wordt. Een unieke smaaksensatie die je nergens anders zo tegenkomt (zelfs in Groningen niet!).
Aet smakelik!
Waar kun je een frietei eten?
Dat is natuurlijk de hamvraag! In Venlo kun je bij de meeste cafetaria's en frietkraome een frietei bestellen. Maar als je er toch bent, moet je eigenlijk naar Automatiek Picadilly, waar het frietei in 1960 het levenslicht zag!


De geschiedenis van Automatiek Picadilly
Sinds 1959 is Automatiek Piccadilly een begrip in Venlo. Toon Schreurs, eigenaar van het familiebedrijf, bedacht in de jaren ‘60 het frietei en de rest is geschiedenis. Al generaties lang bestellen Venlonaren op de Kleine Beekstraat een frietje met een frietei, een frietje ala (friet met zoervleis én een frikandel speciaal) of trekken zij, zoals de naam doet vermoeden, snacks uit de muur!


Frietei workshop bij Hotel Restaurant Valuas
Leer zelf een echt Venloos frietei maken bij Hotel Restaurant Valuas! Tijdens de workshop leer je stap voor stap hoe je deze iconische snack maakt, van het hardgekookt ei tot aan het frituren. Natuurlijk mag je na afloop van je zelfgemaakte frietei genieten!
Nog niet uitgekeken op Venlose specialiteiten?
Natuurlijk is er nog veel meer typisch Venloos! Wij hebben een aantal tips en lijstjes voor jou op een rijtje gezet.