City Hall Venlo

Afval bestaat niet. Dat is zo'n beetje het uitgangspunt waarop het principe van Cradle-to-Cradle stoelt. Venlo heeft het principe stevig omarmt en dat komt onder meer tot uitdrukking in het nieuwe Stadskantoor.

Mens, milieu en economie

Het stadskantoor is zo ontworpen dat alle gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt aan het einde van hun levenscyclus. Een product op die manier ontwerpen levert voordeel op voor mens, milieu en economie. In het stadskantoor gaat men bovendien zeer economisch om met de lucht, licht en water, allemaal volgens de principes van Cradle-to-Cradle.

De rondleidingen in het markante gebouw zijn boeiend en kunnen online worden gereserveerd.

Voor informatie over de dienstverlening van de gemeente Venlo, ga naar www.venlo.nl

Meer informatie

Contact

14-077, of internationaal: +31 77 359 66 66


City Hall Venlo

There's no such thing as waste! That is the basic principle behind the Cradle-to-Cradle philosophy. Venlo is an ardent supporter of this principle and has expressed is C2C ambitions in the new City Hall building.


City Hall: cradle-to-cradle

The Venlo region was the first in the world to embrace the principles of cradle-to-cradle (C2C). It is a method that minimises the environmental impact of products by employing sustainable production, operation, and disposal practices, so that products can be 100% recyclable and waste can serve as a raw material.

The City Hall in Venlo was designed in accordance with these principles to create a comfortable and healthy working environment combined with the ultimate in sustainable innovation. Tangible evidence that the dream of a renewable, sustainable world can become reality.

Placeholder for Stadskantoor uitzicht VenloStadskantoor uitzicht Venlo

Sensational sustainable strategies

A selection of the sustainable strategies used in the building:

The large green fa├žade works like a green lung and purifies the air from the road and railway line next to the building.
The car park is used to pre-heat the air in the building (in winter) or to cool it (in summer).
The greenhouse on top of the building purifies the air and delivers heat for the entire building.
Rainwater is captured and used, then purified by a plant filter before it flows into the Maas again.
Daylight is deflected and guided as deep as possible into the building, which reduces the use of artificial light.
The fittings are independent to construction of the building. This results in extreme durability and a long life cycle.
The materials used do not end up as landfill, but are given a new life at the end of their use.
The void spaces have been designed and dimensioned to create an airflow that is asnatural as possible (less mechanical ventilation needed).

Placeholder for Stadskantoor uitzicht VenloStadskantoor uitzicht Venlo

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

Locatie

Q-Park P+R Stationsplein

Placeholder for Pr staionsplein venlo 2Pr staionsplein venlo 2
Locatie

Q-Park Blok van Gendt

Placeholder for Blok van gendtBlok van gendt
Locatie

Q-Park De Maaswaard

Placeholder for Q Park Maaswaard Q Park 2Q Park Maaswaard Q Park 2
Locatie

Q-Park Arsenaal

Placeholder for Venlo arsenaal qparkVenlo arsenaal qpark
Locatie

Q-Park Maasboulevard

Placeholder for Q Park Maasboulevard Q Park 5Q Park Maasboulevard Q Park 5
Locatie

Q-Park Roermondsepoort

Placeholder for Q Park Roermondse Poort Q ParkQ Park Roermondse Poort Q Park