• Placeholder for Sint maarten2 headerSint maarten2 header

Sintermerte

Optochten in Groot Venlo

Fri 1 November - Sun 10 November

Sintermerte in Venlo en Blerick

Sintermerte optochten in Groot Venlo

1 november Hout- Blerick

7 november Steyl

8 november Tegelen, Venlo (Genooyerweg), Blerick (Vossener), Boekend, Blerick (Horsterweg), Belfeld, Venlo Zuid

9 november Velden, Lomm, Schandelo, Tegelen

10 november Arcen

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermerte, zijn veel kinderen uit Venlo en Blerick in de weer met hun lampionnetje. Stichting Kinderfeesten Venlo organiseert deze traditie op 9 en 10 november in het centrum van Blerick en in de binnenstad van Venlo. Het spel van Sint Maarten wordt kort in de kerk gespeeld waarna de optocht richting het Sint Maartensvuur zal vertrekken. Houd voor meer informatie onze Facebookpagina in de gaten of kijk op Website Kinderfeesten Venlo Deelname is gratis.

Programma Blerick 9 november

Deelnemers aan de Sintermêrte-optocht worden rond 17.15 uur in de St. Antoniuskerk verwacht. In de kerk wordt kort het Sintermêrte toneelstukje opgevoerd en spreekt Sintermêrte de kinderen toe. Tijdens het toneelstukje wordt de kerk verduisterd zodat de lampionnetjes voor extra sfeer zullen zorgen. Om 17.40 uur loopt de optocht vanuit de Antoniuskerk door de Kloosterstraat, Witherenstraat, Ruvstraat, van Bornestraat, Pepijnstraat, Schenck van Nijdeggenstraat naar het Schepenenplein. Rond 18.15 uur wordt door een afgevaardigde van Gemeente Venlo het Sint Maartensvuur aangestoken. Kinderen krijgen op de Schenck van Nijdeggenstraat een oliebol.

Programma Venlo 10 november

Deelnemers aan de Sintermêrte-optocht worden om 17.00 uur in de Sint Martinuskerk aan de Grote Kerkstraat verwacht. In de kerk wordt kort het Sintermêrte toneelstukje opgevoerd en spreekt Sintermêrte de kinderen toe. Tijdens het toneelstukje wordt de kerk verduisterd zodat de lampionnetjes voor extra sfeer zullen zorgen. Om 17.30 uur loopt de optocht vanuit de Sint Martinuskerk door de Grote Kerkstraat, Parade, Klaasstraat, Vleesstraat, Markt, Lomstraat, Geldersepoort naar het het Mgr. Nolensplein. Rond 18.00 uur wordt door een afgevaardigde van Gemeente Venlo het Sint Maartensvuur aangestoken. Vrijwilligers van het Ald Weishoès delen bij de Geldersepoort oliebollen uit aan de kinderen.