• Placeholder for RL006 Vastelaovesmaondaag120218 headerRL006 Vastelaovesmaondaag120218 header

Kinderoptocht

De jeugdoptocht van Venlo

Sunday 23 February 2020

Let op: de optocht is afgelast!

De grote optochten van zondag in Blerick, Belfeld, Lomm en de kinderoptocht in Venlo zijn afgelast. Ook de Jocusmutsen die geplaatst zijn op twee rotondes in Venlo zullen worden verwijderd. Dit besluit is vanmiddag genomen op basis van de weersverwachting voor zondag waarbij harde windstoten en veel regen is voorspelt. Uit de verwachtingen voor zondag blijkt dat er windstoten kunnen optreden die oplopen tot iets meer dan 90 km/u, en dat is ver boven de kritische waarde van 75 km/u.

Het besluit is genomen na overleg met alle betrokken verenigingen, gemeente Venlo, en hulpdiensten. De veiligheid voor deelnemers en bezoekers is vanwege de harde windstoten niet te garanderen. De verenigingen zullen, na overleg met de gemeente, bekijken of de optochten wel of niet verplaatst kunnen worden naar een ander moment. Mocht er verplaatsing aan de orde zijn dan zullen de verenigingen dit zelf op hun social media kanalen communiceren.

De jeugdoptocht van Venlo vindt plaats op carnavalszondag (23 februari 2020). Deze jeugdoptocht zal beginnen om 12:00 uur.