• Hollandkoishow

Holland Koi Show

Belangrijkste expositie van koi in Europa en ver daarbuiten

Fri 16 August - Sun 18 August

Holland Koi Show

Elk jaar organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland de Holland Koi Show. Dit is qua omvang en bezoekersaantallen de grootste show ter wereld! Op deze show worden de meest schitterende koi tentoongesteld. Koi die tot de top van Europa behoren. Deelnemers zijn koihobbyisten en handelaren. Niet alleen uit Nederland maar ook uit de rest van Europa. De N.V.N. heeft een jarenlange ervaring met het showen van koi. Daarom geniet deze show het vertrouwen van tal van tophandelaren en tophobbyisten die gedurende deze dagen hun beste vissen aan ons toe vertrouwen.

De Holland Koi Show is uitgegroeid tot de belangrijkste expositie van koi in Europa en ver daar buiten.

Behalve fantastisch gekleurde en indrukwekkend grote koi is er nog veel meer te beleven. U kunt zich oriƫnteren op de meest geavanceerde technieken op vijvergebied. Alle producten die met de koihobby hebben te maken, zijn in de vele stands te koop. De aanwezige handelaren lichten u graag voor over de door hen tentoongestelde artikelen.

Maar dat is nog niet alles! Er worden workshops gegeven en demonstraties m.b.t. het houden en behandelen van koi. Het werken met een microscoop etc. Uiteraard is er ruime aandacht voor de Japanse cultuur. U zult kunnen genieten van kunstuitingen, klederdracht en Japanse drums.

Behalve koi kunt u ook andere vissen en waterbewoners bewonderen die, net als koi in allerlei kleuren en variaties worden gekweekt.

Dit alles vindt plaats in de schitterende omgeving van de Kasteeltuinen die u tijdens de show zonder bijbetaling kunt bezoeken. U kunt daar mooie vijverpartijen bewonderen waaronder ook een koivijver. Er zijn prachtige (water)tuinen die zijn gemodelleerd naar verschillende wereldculturen. Beslist de moeite waard!

Voor kaarten en meer informatie over de Holland Koi Show op 16,17 en 18 augustus ga je naar www.kasteeltuinen.nl