• Boeremoosbal

Boeremoosbal

Veur alle boere en boerinne!

Saturday 25 January 2020

Boéremoosbal

Op dit grutste vastelaovesbal luuët, wie altiéd, t Boérbroélofsgezelschap van t vurrig jaor, eur "kiendje" kiéke. Heejnao neemp t gezelschap aafscheid en neme ein nieje taak op zich, die van Ermen Tak.

Daomei make zeej de buun vreej veur t nieje Boérebroélofsgezelschap, die zichzelf aan de verzamelde boére en boérinne veurstelle. De zaal is aangekleid mit passende landbouwprodukte en de gaste gaon allemaol gekleid in eur beste boérekleid of pak.

Info: www.jocus.nl

Het recept voor Boeremoos met braadworst

Dit heb je nodig:

-1 flinke braadworst-vleeskruiden-1 zak boerenkool-600 gram kruimige aardappels-1 zak gerookte spekjes-grove mosterd-jus-kruidenazijn-zout/peper

En zo maak je het:

-Kruid eerst de worst met de vleeskruiden en pak daarna een koekenpan met dikke bodem erbij. Bak de worst aan beide zijdes mooi aan met wat boter. Voeg daarna een beetje lauw water toe en leg het deksel op de pan en laat de worst op suddervuur graag worden.

-In een grote pan doe je eerst de aardappels en strooi daar zout overheen, voeg dan de boerenkool toe en zorg dat het onder water staat. Zet op het vuur en kook het in twintig minuten gaar.

-Terwijl de beide pannen opstaan bak je in een klein koekenpannetje de spekjes lekker krokant en bewaar je het vet om straks de boerenkool meet te stampen.

-Giet het vocht af van de boerenkool en aardappels en pak je stamper erbij doe een beetje roomboter en een beetje spekvet erbij en stamp het geheel tot Moos. Mix er de spekjes doorheen.

Smakelijk!