• Placeholder for Winter cultuur v Bv DWinter cultuur v Bv D

Cultuuragenda

Leuke, culturele uitjes in Venlo

Weet jij niet wat jij vanmiddag, morgen of dit weekend moet gaan doen? Dan zit je goed op deze pagina. In Venlo is namelijk altijd iets te beleven!

Wij hebben alle cultureel verantwoorde - en vooral leuke! - uitjes, tentoonstellingen, optredens en andere activiteiten voor jou op een rijtje gezet. Wij wensen jou alvast heel veel plezier!


Exposities en tentoonstellingen


Placeholder for Melle VBVD Rood drieluikMelle VBVD Rood drieluik

MELLE – Schilder van een andere werkelijkheid

Melle Oldeboerrigter (1908-1976), ook weleens ‘de Amsterdamse Jeroen Bosch’ genoemd, is één van de meest raadselachtige schilders van de twintigste eeuw. Niet alleen zijn schilderijen bevatten vervreemdende taferelen, ook als kunstenaar wilde hij zich niet in één hokje laten vangen. Maar wie ongrijpbaar is, loopt het gevaar onbegrepen te blijven. Met de grote overzichtstentoonstelling MELLE – Schilder van een andere werkelijkheid brengt museum van Bommel van Dam de wonderlijke wereld van de enigszins in de vergetelheid geraakte kunstenaar dit najaar opnieuw onder de aandacht.

MELLE - Schilder van een andere werkelijkheid is van 18 september 2022 t/m 26 februari 2023 in museum van Bommel van Dam te zien.

Afbeelding: Melle, Vis, 1954, © 2022 Stichting Melle, c/o Pictoright

Placeholder for Mystiek Limburgs MuseumMystiek Limburgs Museum

Mystiek

De tentoonstelling Mystiek - Rituelen. Verstilling. Extase. laat je zien hoe de mens al eeuwenlang probeert de alledaagse werkelijkheid te ontstijgen. Door gebed en meditatie, door rozenkransen, muziek, geuren en yogaposes, door pelgrimstochten, bedwelmende dans en drank of drugs: we blijven hopen op ‘meer’. In Mystiek loop je door drie ruimtes die elk met een eigen sfeer de zintuigen prikkelen. Van rituelen via verstilling naar extase.

Mystiek - Rituelen. Verstilling. Extase. is van 15 oktober tot en met 19 maart 2023 te zien in het Limburgs Museum.


Filmpje pakken!

Netflix uitgespeeld? Of gewoon zin in een lekker avondje uit, met een drankje en iets te snacken in het rode pluche? Dan zit je hier - letterlijk en figuurlijk - goed!

Wij zetten de beste films voor jou op een rijtje! Wat dacht je van De Gelaarsde Kat 2, Avatar of Black Panther in City Cinema?

Maar ook bij Filmtheater De Nieuwe Scene is de keuze reuze! Ga bijvoorbeeld naar Singin' in the Rai, Bones and All of Triangel of Sadness.

Placeholder for Films decemberFilms december

Special events

Prosecco première: I wanna dance with somebody
De voorpremière van I Wanna Dance with Somebody, met vooraf een lekkere prosecco is nu te zien bij City Cinema. I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie is een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Naomi Ackie schittert als Whitney Houston in de muzikale biopic die gebaseerd is op het leven en de muziek van de legendarische zangeres.

André Rieu in Dublin
Bezoek Ierland in stijl met André Rieu in Dublin, het eerste opgenomen concert van de maestro in de Ierse hoofdstad in ruim 20 jaar. Exclusief in de bioscoop! Ga mee met André, zijn Johann Straussorkest, de sopranos, tenors en andere gasten voor een fantastische viering vol romantische melodieën, populaire klassiekers, feestnummers en natuurlijk de geliefde walsen.


Placeholder for City cinema december 2City cinema december 2
Placeholder for Special events venloSpecial events venlo


Culturele uitjes

Muziek

Theater

Activiteiten