Traditiegetrouw

Volksfeesten in november

Traditiegetrouw

November stilte voor de storm? Not really! Want in aanloop naar sint en kerst vieren we hier in het zuiden traditiegetrouw nóg twee katholieke feesten: Sint-Maarten en de 11e van de 11e. 11 november is een ijkpunt voor elke rasechte Limburger.JETZT GEHT’S LOS

Wie denkt dat carnaval maar drie dagen duurt, heeft het mis! De ware carnavalsvierder knalt traditiegetrouw al op 11 november de Vastelaovend in met elf kanonschoten op de Markt in Venlo. Daarna barst het feest los (voor één dagje alvast). Meedoen? Trek dan wel even iets joeksigs aan! Niks joeksigs in je koffer? Wip dan binnen bij de legendarische verkleedwinkel Geer van de Veer, Jodenstraat 32. Voor het betere schminkwerk kun je ook naar grimecoryfee Josje Wolters van Just for Fun productions, Klaasstraat 45. Beiden in Venlo.

Elf van Elf
11 november 10.30 uur op de Markt in Venlo
Website Jocus VenloSINTERMERTES VEUGELKE

Het oeroude verhaal van Sint-Maarten die zijn mantel en zijn geld deelt met de bedelaar, wordt nog jaarlijks gevierd in Venlo. Als het duister valt, trekken kinderen met hun zelfgemaakte lampionnetjes door de straten om zich daarna te verzamelen rond een enorm vuur. Elk dorp en stadsdeel heeft zijn eigen optocht en zijn eigen vuur, maar allemaal zingen we Sintermertes veugelke. Dit hartverwarmende feest mag je niet missen! Oh ja, en neem ook zo’n lekkere oliebol om de traditie compleet te maken.

Sint-Maarten
Begin november in diverse stadsdelen. Check data en locaties op onze agenda.