Culture Club

Cultuur volgens de kenners

Culture Club

Venlo heeft een goed gevulde culturele agenda, van popmuziek tot lezingen en van arthouse films tot hedendaagse kunst. Genoeg te kiezen! Maar eh... er is zoveel. Dat klopt. Daarom vroegen wij alle podia om dé highlights van dit seizoen door te geven. Smaken verschillen, maar met deze tips ben je van kwaliteit verzekerd.DE BIBLIOTHEEK VENLO

DICTEE & DUURZAAMHEID
Programma coördinator Marion Poeth: “Doe live mee met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Leerzaam en vooral leuk! Heb jij een echte talenknobbel? Dan maak je misschien wel kans op een leuke prijs ook!

2 november 2019 | 10.45-13.00 uur
Aanmelden via: info@bibliotheekvenlo.nl

Op 26 november vindt het debat Duurzaamheid: een groene illusie? plaats. Wat is duurzaam? Wat zijn de sociale risico’s van duurzaamheid? Laten we ons misleiden door ‘groene leugens’? Praat mee!

26 november 2019
19.00 - 21.00 uur
Website Bibliotheek VenloDE MAASPOORT THEATER & EVENTS

KINKY BOOTS
Theaterprogrammeur Maarten van Erp: “Knal met ‘Kinky Boots’ het nieuwe jaar in! Volgens de New York Times is deze vernieuwende feelgoodmusical ‘the hottest musical on Broadway’. Met muziek van niemand minder dan Cyndi Lauper.”

2 t/m 5 januari Maaspoort
Website de MaaspoortPOPPODIUM GRENSWERK

SHEILA E
Programmeur Johan Hauser: “Zondag 3 november komt Sheila E naar Grenswerk! Ze drumde bij Prince in zijn beste jaren en was erbij op onder andere zijn ‘Sign of the Times’ tournee. In haar succesvolle solocarrière – waarbij Prince vaak als haar producer optrad - werkte ze met de groten der aarde op het gebied van popmuziek. In Grenswerk speelt ze een set die doordrenkt is van haar Prince-verleden, gegarandeerd een memorabele avond.”

3 november 2019
Website GrenswerkLIMBURGS MUSEUM & MUSEUM VAN BOMMEL VAN DAM

TEKENS VAN VRIJHEID
Curatoren Benoît Mater en Shanou Janssen: “75 jaar geleden werd Nederland bevrijd! De tentoonstelling ‘Tekens van vrijheid’ toont indringende, grootse werken van kunstenaars en filmmakers die reflecteren op de verworven vrijheid na 1945. Er wordt werk getoond van de CoBrA-beweging, Ger Lataster en Armando, maar ook films zoals de legendarische ‘Puinfilm’ met schokkende beelden van het gebombardeerde Venlo. ‘Tekens van vrijheid’ trekt een parallel tussen verleden en heden en toont een tijdloze visie op vrijheid.”

18 oktober t/m 8 maart 2020
Website Limburgs Museum
Website van Bommel van DamFILMTHEATER DE NIEUWE SCENE

LIMBURG FILM FESTIVAL
Programmeur Anita Smeets: “Limburg bruist van het filmtalent. Op 10, 11, en 12 januari organiseert De Nieuwe Scene het ‘Limburg Film Festival’. In de hele binnenstad worden lange en korte documentaires en films vertoond, die gemaakt zijn door talentvolle Limburgse filmmakers. Onderdeel hiervan is ‘148 hour docs’, een project i.s.m. CineSud: een wedstrijd waarbij filmmakers binnen 148 uur een documentaire moeten maken... spannend!”

10, 11, en 12 januari 2020
Website De Nieuwe Scene
Website Limburgs Film FestivalKERAMIEKCENTRUM TIENDSCHUUR

VANITAS, VERGANKELIJKHEID GEVANGEN IN KLEI
Curator Sacha Odenhoven: “De expositie ‘Vanitas’ toont ons de schoonheid van verval. Vanitas gaat over de ijdelheid der dingen, een thema dat kunstenaars al eeuwenlang inspireert. Deze fascinerende expositie toont werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland die de tand des tijds weten te vangen in hun keramische kunstwerken. Deze tentoonstelling brengt een ode aan het verval en laat zien hoe mooi aftakeling kan zijn.”

27 september t/m 26 januari 2020
Website TiendschuurCITY CINEMA

ROYAL OPERA HOUSE
Directeur Joep Caubo: “Je hoeft niet naar Londen om rechtstreeks te kunnen genieten van de beste opera- en balletvoorstellingen ter wereld. Bij City Cinema vertonen we live voorstellingen vanuit het Royal Opera House in Covent Garden in Londen. Van Sleeping Beauty tot La Bohème. Bij deze bijzondere shows serveren we bovendien koffie, wijn en luxe hapjes.”

Diverse data
Website City Cinema