Christmas events

Uitstapjes rond Kerstmis

HUIS VAN DE KERSTMAN

Hohoho, Santa is weer in town en net als vorig jaar staat zijn werktafel bij de Bibliotheek in hartje stad. In zijn tijdelijke onderkomen organiseert de kerstman (met wat hulp van de bieb & leescafé Stek) allerlei kerstige activiteiten voor jong en oud. Kom bijvoorbeeld gezellig kerstverhaaltjes luisteren op woensdag 11 december. Op 21 december is de kerstman er ook, die dag is er een speciaal kerstevent. Kijk even in zijn agenda op de website van de bieb voor alle andere kerstactiviteiten. Ja, het is een druk baasje die kerstman.
9 december t/m 27
december 2019 | Website Bibliotheek VenloKERSTMARKTEN IN DUITSLAND

Duitsers zijn er gek op en geef ze eens ongelijk. In november en december zijn er tal van grote (Düsseldorf, Essen, Keulen) en kleine (Kempen, Kaldenkirchen) kerstmarkten waar je als kerstlover helemaal uit je dak kunt gaan. Glühwein drinken, stallen en ballen bewonderen, Currywursten und Lebkuchen eten en... nou ja, er is te veel om op te noemen. Frohe Weihnachten!
Kijk voor een compleet overzicht op Website Duitse kerstmarktenKERSTKOORTJES IN VENLO

Jingle bells, jingle all the way! In de weekenden voor Kerstmis worden bezoekers van Venlo op hartverwarmende wijze verblijd door kerstkoortjes in de binnenstad. Diverse koren verkleden zich in stijl en brengen hun mooiste christmas carols ten gehore. Hoe gezellig is dat?KERSTMARKT VELDEN

Oh wat is het toch heerlijk om over een ouderwets gezellige kerstmarkt te flaneren. In Velden weten ze hoe het hoort: van zangkoortjes en een levende kerststal tot leuke kraampjes met kerstkunst en heerlijke winterse hapjes. Geniet ervan!
19 december
Centrum VeldenVIVA CLASSIC LIVE

De bekende Venlose Bariton Sef Thissen trekt al jaren volle zalen met het Viva Classic Live Kerstconcert in De Maaspoort. En terecht. Diverse topsolisten en jong talent nemen je mee op een betoverende reis langs de mooiste klassieke melodieën en onvergetelijke kersttraditionals.
14 en 15 december
De Maaspoort Theater & Events
Website De MaaspoortSCROOGE FESTIVAL

Oké, laten we een ding vooropstellen: hier moét je naar toe. Het Scrooge Festival in Arcen is een ervaring om nooit te vergeten... Het pittoreske dorp aan de Maas verandert tijdens het Scroogefestival in het Londen uit 1850. Honderden dorpsbewoners brengen het klassieke verhaal van Charles Dickens over de vrek Ebenezer Scrooge tot leven. Loop de route en ontmoet de sjieke notabele met de nodige air, de noeste arbeider, de wasvrouw, Magere Hein en natuurlijk de gierige Scrooge himself. Oh ja, Oliver Twist en z’n kornuiten zijn er ook. En pas op voor rondscharrelende kippen, varkens en ganzen. Je hoort het: heel Arcen ademt de sfeer van weleer. In de dorpskern worden op meerdere plekken wagenspelen, toneelstukken en concerten opgevoerd en uiteraard valt er wat te smikkelen en smullen, alles volledig in Dickensstijl.
14 & 15 december 2019 Centrum Arcen | Website Scrooge FestivalVENLO ON ICE

De Oude Markt in Venlo verandert in december in winterwonderland. Er is een ijsbaan, er klinken kerstliederen en de glühwein vloeit rijkelijk. Het lijkt wel een sprookje! Venlo on Ice is in elf jaar tijd uitgegroeid tot een onmisbaar winterfestijn. Dit is Venlo on Ice in een nutshell:
Lekker schaatsen Ongelooflijk maar waar: de ijsbaan in hartje stad is maar liefst 600 m2 groot. Daar kun je wel een mooi rondje op maken dachten wij zo. Ice ice baby.

Schaatsverhuur
Geen schaatsen? No worries, die huur je gewoon. En wie nog wiebelig op de ijzers staat, neemt zo’n coole bobby. Oh ja, handschoenen zijn trouwens verplicht.

Smikkelen, smullen en feesten
Van warme choco en glühwein tot wafels, bier en Bockwursten... Ook voor het betere wintersmulwerk moet je bij Venlo On Ice zijn. ‘s Avonds knallen in het Winterpaviljoen de Schlagers uit de boxen en gaat het dak eraf. Dus vergeet Oostenrijk en kom lekker après-schaatsen bij Venlo on Ice.

Let’s curl
Yeah man, er kan weer gecurld worden! In de befaamde curlingcompetitie strijden teams van vier om de felbegeerde Venlo on Ice curlingbokaal. Met op 4 januari de grote finale. Go get ‘m guys!

Activiteiten on ice
Van ijsshows tot schoolfeestjes en ijshockeywedstrijdjes... Venlo on Ice organiseert tal van leuke activiteiten. Check hun site voor een compleet overzicht.
13 december t/m 5 januari 2019
Oude Markt Venlo | Website Venlo on Ice