VVV-Venlo

Alles heej is VVV

VVV-Venlo: Venloos geelzwarte trots

De enige betaalde voetbalvereniging van Noord Limburg is VVV-Venlo. De club is opgericht in 1903 en was een van de pioniers van het betaald voetbal in Nederland. De club won in 1959 de KNVB-beker.

Het markante stadion

VVV-Venlo speelt haar wedstrijden in één van de meest markante stadions van Nederland: De Koel. Die naam is afgeleid van de ligging van het stadion, als het ware in een kuil. De trap die spelers van het kleedlokaal naar het veld voert is legendarisch. De spelers moeten eerst de langste voetbaltrap van Europa aflopen om op het veld uit te komen.

Bekende VVV-Venlo spelers

Bekende oud-spelers van VVV-Venlo zijn Dick Advocaat, Ger van Rosmalen, Faas Wilkes, Maurice Graef, Tijani Babangida, Stan Valckx, Keisuke Honda en Ahmed Musa. De beste oud speler van VVV-Venlo Is Jan Klaassens, een Venlonaar die naast ruim 500 duels voor VVV ook 200 wedstrijden voor Feyenoord speelde. Hij werd aanvoerder van het Nederlands elftal in de tijd van Faas Wilkes en Abe Lenstra en speelde maar liefst 57 interlands.

Het VVV-museum

In het centrum van Venlo ligt het kleinste museum van Nederland dat in het teken staat van de deze topspeler uit de roemruchte jaren ‘50 en ‘60. Voor Seacon Stadion De Koel staat een standbeeld van Jan Klaassens.

De resultaten

Het beste resultaat van VVV-Venlo in de eredivisie was plek drie in 1961. In de jaren ‘80 werden de Venlonaren twee keer vijfde in de hoogste klasse. VVV-Venlo werd drie keer kampioen van de eerste divisie, voor het laatst in 2017. Op dit moment speelt VVV-Venlo ook in de Eredivisie, het hoogste niveau in Nederland.

Een wedstrijd van VVV-Venlo in Stadion de Koel is altijd leuk dankzij de voortreffelijke sfeer.

Venlo

Kaldenkerkerweg 182

5915AH Venlo

Tel: 077-3515806

www.vvv-venlo.nl

Naar route