Palmhöltjesoptochten

Palm palm pasen , ei koerei

Palmhöltjesoptochten in Venlo en Blerick

Venlo

Op zondag 14 april organiseert Stichting Kinderfeesten Venlo weer de jaarlijkse Palmhöltjesoptocht in Venlo en Blerick

Palmhöltje is een mooie traditie waarbij de voorbereidingen én het meelopen in de optocht leuk is voor het hele gezin. Zowel in Blerick als Venlo wordt de palmhöltjesoptocht gelopen. Voorafgaand zijn er op verschillende locaties in Venlo en Blerick mogelijkheden om gratis een palmhöltje te maken.

Programma

De deelnemers in Venlo worden 14 april om 12.00 uur aan ’t Kerkepäörtje langs de St-Martinuskerk verwacht. Diegene die het op prijs stelt kan rond 11.45 uur de Palmhöltjes in de kerk laten zegenen. Ter hoogte van het Ald Weishoés start om 12.00 uur onder begeleiding van levendige muziek de optocht. De route start op de Grote Kerkstraat, Parade, Klaasstraat, Vleesstraat, Markt (defilé), rond het stadhuis waar de kinderen bij de ontbinding op de Markt voor het stadhuis een traktatie aangeboden krijgen.

Blerick

In Blerick worden deelnemers aan de palmhöltjesoptocht om 11.15 uur op het Antoniusplein verwacht. Voorafgaand aan de optocht bestaat de mogelijkheid de Palmhöltjes in de kerk te laten zegenen. Om 11.30 uur vertrekt de optocht vanuit het Antoniusplein door de Kloosterstraat , Witherenstraat, Averbodestraat, Laurentiusstraat, St.-Hubertusstraatje naar het Antoniusplein.

Voor ’t Raodhoés wordt door de wethouder het defilé afgenomen en krijgen alle jeugdige deelnemers na afloop een traktatie.

Maak gratis je eigen palmhöltje

Deelnemers aan de optocht in Venlo kunnen op zaterdag 13 april in Venlo een gratis eigen palmhöltje komen maken. Dit is mogelijk bij:

Tuincentrum Leurs Venlo: Zaterdag13 april tussen 10.00 en 13.00 uur ben je welkom bij Equidrôme, gelegen naast Tuincentrum Leurs.

In Blerick: Winkelcentrum Onder de Wieen vrijdag 12 april tussen 15.00 en 18.00 uur.

Kijk voor deze informatie én meer op www.kinderfeestenvenlo.nl

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag