Vijf redenen waarom je het Limburg Film Festival niet mag missen

24 mei 2023

Van 1 tot en met 4 juni 2023 vindt vanuit het epicentrum in Venlo de zevende editie van het Limburg Film Festival plaats. Van amateurfilms en (film)educatietrajecten tot videokunst en professionele producties; het Limburg Film Festival laat zien wat er de afgelopen jaren is gedaan op het gebied van film.

Wij hebben 5 redenen waarom jij daar bij moet zijn!


Mijn vader de hasjkoning

Een tweedelige documentaire serie over de opkomst en ondergang van de beruchte hasjhandelaar Jan ‘De Pinda’ Falize, die in de jaren 80 en 90 furore maakte . Zoon Will was de troonopvolger en neemt ons mee in de wereld van hasjhandel, rijkdom… en geweld en laat zien wat het opgroeien in deze wereld voor impact heeft gehad op zijn leven en zijn familie.

Een documentaire van Will Falize en Ruud Lenssen | Duur: 69 min | vrijdag 2 juni om 15.00 en 20.15 uur in Filmtheater De Nieuwe Scene

Reserveer jouw plekje!
Placeholder for AGENDA Mijn vader de hasjkoningAGENDA Mijn vader de hasjkoning

Filming Logistics

Tijdens het journalistiek debat en filmevenement ‘Filming Logistics’ in Theater de Maaspoort komen de huisvesting van arbeidsmigranten en de platformeconomie in Nederland aan bod. Het accent komt te liggen op de situatie in Limburg. Arbeidsmigranten zijn veelal werkzaam in megadistributiecentra en de tuinbouw. Aandacht is er ook voor de ruimtelijke voetafdruk van distributiecentra.

Meer informatie over Filming Logistics

From Venlo to Venlo

Slager Toine Scheinemachers heeft al 30 jaar een obsessie met Venlo. Niet het Venlo waar zijn slagerij gevestigd is maar Venlo, North Dakota, USA. Een gehucht op de prairie dat al 60 jaar niet meer bestaat. Guus Benders volgt Toine bij zijn eerste bezoek aan de plek en de regio.

Regie: Guus Benders | Duur: 45 min. | Vertoning: zaterdag 3 juni om 17.30 uur in Filmtheater De Nieuwe Scene

Reserveer jouw kaarten
Placeholder for AGENDA From Venlo To VenloAGENDA From Venlo To Venlo

Femina Ludens

Naar aanleiding van haar solotentoonstelling Femina Ludens komt kunstenaar Kitty Maria zondag 4 juni naar Venlo voor een live performance van Air Tonalities samen met Elise Ehry. Curator Sjors Bindels zal een introductie geven op de tentoonstelling waarna het video kunstwerk ‘Saw Mill Gdansk 2021’ bekeken kan worden. Aansluitend vind de performance plaats. Kom langs en laat je meenemen in de wereld van deze Feminae Ludens (‘spelende vrouwen’)!

Klik hier voor meer informatie
Placeholder for Still uit Saw Mill Gdansk Kitty MariaStill uit Saw Mill Gdansk Kitty Maria

FILMinuut

FILMinuut is een knock-out wedstrijd voor films die precies 1 minuut (60 seconden) duren. Van grappige bloopervideo, documentaire tot fictie, alles is mogelijk zolang de film één minuut lang is. Tijdens de finale knock-out rondes zullen er steeds 2 films vertoond worden. Het publiek kiest dan welke film doorgaat naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijft er 1 film over die zich winnaar mag noemen van FILMinuut en naar huis gaat met geweldige prijzen, waaronder een geheel verzorgd weekendje Venlo!

Ga naar de FILMinuut!
Placeholder for AGENDA LFF FIL MinuutAGENDA LFF FIL Minuut

Voor meer informatie over het hele programma, neem een kijkje op de website!