Venlo Viert Vastelaovend: Paul Stevens

23 januari 2023

Placeholder for Paul Stevens 1Paul Stevens 1

Paul Stevens

Paul is een all-round vastelaovend-liefhebber en zit zeker niet stil tijdens deze dagen. Als vrijwilliger organiseert hij dit jaar met velen de Venlose Boerebroélof. Het vastelaovesvirus is echt begonnen in 1974 in Café 't Hert in Blerick. Daar trof hij zijn latere vrouw Mieke Stevens bij de klanken van het liedje ‘Joetse Jatse’ van Hannelore. Dit liedje is tot de dag van vandaag een van hun favoriete liedjes gebleven. Zo is de liefde voor de Venlose vastelaovend begonnen.

In de 70-en 80-jaren liep Paul met een groep van circa 30 vrienden mee in de grote optocht in Blerick. Ze noemden zich De Gniffelaerkes, hebben 11 jaar meegedaan en zijn ook in de prijzen gevallen. De ‘pekskes’ werden natuurlijk zelf gemaakt en de kleine kinderen werden in een bolderkar meegenomen, want 'jong geleerd is oud gedaan'.

Paul is geboren in Baarlo en daar heeft hij met zijn gezin lang gewoond . Paul werd door Carnavalsvereniging De Kook gevraagd om Prins Paul 1e te worden in Baarlo in het jaar 2000. Dit werd een schitterende ervaring omdat dit met het hele gezin gevierd kon worden. Zoon Ben is in 2002 in de voetsporen van Pap getreden want hij werd toen jeugdprins in Baarlo. Sinds 2000 is Paul lid van de Aod Prinse Club Baolder en inmiddels al 12 jaar voorzitter van dit mooie gezelschap. Vastelaovend betekent voor Paul: Saamhorigheid, gezelligheid, "joeks en plezeer", genieten van vastelaovendmuziek en mooi verkleed op stap met vrienden en familie!

In 2020 werd door Jocus de Venlose Boerebroélof gegund aan het Zomerparkfeest, waar Paul al 12 jaar vrijwilliger is. Samen met zijn vrouw en dochter maken zij deel uit van het Klein Gezelschap en mogen nu dan eindelijk vooropgaan in de Venlose Boerebroélof. De komende weken staan er ongeveer 30 optredens gepland bij alle verzorgingstehuizen en vastelaovend gezelschappen in Venlo. Wat vooral zo mooi is aan dit gezelschap is “De saamhorigheid, de sfeer en de mooie band met alle mensen die je in 3 jaar hebt opgebouwd. Dat maakt het zo speciaal en bijzonder en het is een echte verrijking van mijn leven”. De Boerebroélof zal dan eindelijk op dinsdag 21 februari plaatsvinden in hertje stad. Het hele gezelschap bestaat uit ca 90 personen - Klein en Groot Gezelschap en Boerefamilie - en het ziet er in zijn "boereploete" geweldig uit. Laat het feest nu maar beginnen “We zijn er helemaal klaar voor!”