Venlo Viert Vastelaovend: Lisa Huijs

30 januari 2023

Placeholder for Lisa HuijsLisa Huijs

Lisa Huijs

Lisa heeft altijd bij verenigingen gezeten. Sinds 2017 heeft ze een nieuwe manier van vastelaovend vieren gevonden, namelijk als zangeres bij de band Greun Graas! “Nu kan ik weer wat nieuws betekenen voor de toekomst.” Lisa is begonnen met zingen toen ze een vriendinnetje leerde kennen bij Jocus Toekôms. Samen hadden ze het idee om een band te gaan beginnen. “We kunnen het altijd proberen, toch?”. Zodoende hebben ze dit ook echt gedaan. In 2017 is de band losgekomen en kwamen er in de loop der tijd nog zes leden bij. Deze groep werd een kliekje, en is uitgegroeid tot een echte muziekband.

Eerst repeteerden Greun Graas in het Ald Weishoès. Nu zijn ze verplaatst naar Klup 77 in Venlo. Tijdens deze repetities focust de band zich op de echte oude Venlose vastelaovesliedjes. Ze vinden het belangrijk om deze liedjes te blijven zingen, om ze zo in leven te houden. De band steekt de liedjes in een nieuw jasje en “iedereen doet meteen mee!”. Ze veranderen de muziek van een sjoenkel-nummer naar een up-tempo hit! Het favoriete liedje van Lisa is ‘Gekke Minse’, maar ze zegt dat het uiteindelijk het belangrijkste is dat het bij de mensen binnenkomt.

Van donderdag tot zondag heeft de band verschillende optredens op de planning staan. Dit betekent non-stop genieten. Het grootste evenement dat ze voor de boeg hebben, is toch echt de Boètezitting. Natuurlijk treden ze ook op in de kleine intieme cafés. “Vaak zijn de intieme optredens gewoon heel erg leuk”, zegt Lisa.

Haar mooiste herinnering is toen ze voor het eerst het podium op mocht, samen met Greun Graas. Dit was bij Jocus Toekôms tijdens de familiezitting. Deze vereniging heeft de band letterlijk en figuurlijk het podium gegeven, en daar zijn ze heel dankbaar voor. Een ander evenement wat ze nooit meer gaan vergeten, is 11/11. “Als we nu nog de filmpjes terugkijken van dat moment, dan denken we nog steeds: WAUW!” Ze kijkt er naar uit om iedereen weer te zien en met iedereen te kletsen. “Op de een of andere manier is het zo makkelijk om tijdens de vastelaovend met iedereen een praatje te maken”. Lisa kan niet wachten op het moment dat ze weer een volle agenda heeft en zich bijna moet haasten om het volgende optreden nog te halen. Van deze drukte kan ze genieten, want dat bevestigt alleen maar dat mensen de band graag willen zien. “Wanneer we met de band bij het Stadhuis op de Picardie staan, dan denk ik alleen maar: dit is echt het toppunt van mijn vastelaovend!”