Venlo Viert Vastelaovend: Gwen en Najenna

03 februari 2023

Placeholder for Gwen NajennaGwen Najenna

Najenna Platen (links) en Gwen Platen (rechts) zijn twee zusjes en vriendinnen die elk jaar de blits maken tijdens de vastelaovend. Toen ze kleiner waren vierden ze altijd samen vastelaovend in hun eigen dorp, Lomm. Er zijn een aantal onderbrekingen geweest, vanwege skivakanties. Echter vonden Gwen en Najenna de vasteloavend zo leuk, dat ze het niet meer konden overslaan. Sinds dat de twee zussen op de middelbare school zaten, zijn ze vastelaovend gaan vieren in Venlo. Al snel merkten ze dat ze de sfeer en de gezelligheid in Venlo veel leuker vonden. “Iedere dag kent hier zijn eigen gezelligheid”, zegt Gwen.

Ieder jaar verzinnen deze twee weer nieuwe te gekke outfits, die bij elkaar passen. En met gek bedoelen ze gekste printjes en de felste kleuren. Alle dierenprints komen hierbij om de hoek kijken. Om de outfit helemaal af te maken, worden de gezichten geschminkt in diezelfde printen en kleuren. Waar Najenna ook altijd naar uitkijkt is Gekke Maondaag in Velden. Daar zijn altijd veel vrienden en kennissen waar ze een gezellige dag mee kunnen beleven. Naast deze dag genieten ze het meest van de Boètezitting in Venlo. Overdag zijn ze te vinden op de Parade en ’s avonds duiken ze de kroegen in. Hier gaan ze tot de late uurtjes door met genieten van de vasteloavend. Ze houden van de sfeer in de gehele stad en gaan van podium naar podium maar komen vaak toch weer uit bij de Parade. “Het is gewoon een en al gezelligheid!”, zegt Gwen.

Ze willen tijdens de vastelaovend gezellig samen zijn met vriendinnen, meezingen met de bekende liedjes, lekker dansen, ‘zuipen!’ en vooral losgaan. Voordat de vastelaovend echt kan beginnen voor Najenna, doet ze inspiratie op via Pinterest en TikTok, om zo de nieuwste trends op het gebied van schminken te achterhalen. Najenna is erg creatief ingesteld en vindt het geweldig om tijdens de vastelaovend deze creativiteit los te laten met het schminken op anderen en bij haarzelf. Zelfs wanneer het haar veel tijd kost, staat ze voor haar zus en vriendinnen klaar om ze er zo mooi mogelijk uit te laten zien. “Het tekenen en kliederen is gewoon heel erg leuk!”.

Ze zijn niet alleen zusjes, maar ook beste vriendinnen. “Gewoon niks aantrekken van anderen, lekker jezelf zijn en genieten, dat is vastelaovend voor ons!”